|

Bakırköy-Kirazlı 10 dakikaya iniyor

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metrosunun temeli atıldı. 9 kilometrelik metro hattı, 1.2 milyar liraya mal olacak. Bakırköy ile Bağcılar Kirazlı arasını 10 dakikaya indirecek hattın temel atma töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Avrasya tünelinin 20 Aralık’ta açılacağını açıkladı. Yıldırım, İstanbul trafiğini rahatlatacak yeni eylem planının da yakında açıklanacağını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2016 Pazar
Güncelleme: 01:44 - 12/06/2016 Pazar
Yeni Şafak

Yıllardır beklenen Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattı için ilk kazma dün vuruldu. Kayaşehir, Olimpiyat Stadı, Başakşehir, İSTOÇ ve Mahmutbey'i Kirazlı üzerinden Bakırköy sahiline bağlayacak 9 kilometrelik metro hattı, 1.2 milyar liraya mal olacak. Bakırköy sahil ile Bağcılar arası 10 dakikaya iniyor.



26 AĞUSTOS'TA YAVUZ 20 ARALIK'TA AVRASYA


Dün gerçekleştirilen hattın temel atma töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, İstanbulluların trafik çilesine yeni çözümler getireceklerini söyledi. 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 20 Aralık'ta ise Avrasya Tüneli'nin hizmete açılacağını belirten Yıldırım, İstanbul trafiğini rahatlatacak yeni eylem planının da yakında açıklanacağını söyledi. 1994 yılının İstanbul için dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Başbakan Yıldırım, “İstanbul'da başlayan kutlu yürüyüş bugün Türkiye'de liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde devam ediyor” dedi.



7 TEPELİ İSTANBUL'A 7 YILDIZ GİBİ ESER


Başbakan Binali Yıldırım, “Marmaray açıldığı günden beri 142 milyon İstanbulluya hizmet etti. Bizim eserlerimize onların hayalleri dahi yetişemez. İstanbul'a ne yaparsak, ne projeler kazandırırsak azdır. Bizim İstanbul'a borcumuz var. Gençliğimiz bu şehirde geçti, en güzel hatırlarımızı İstanbul'la birlikte yaşadık. İstanbul'a daha çok eserler kazandıracağız. 7 tepeli İstanbul'a 7 yıldız gibi eser yapıyoruz. Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul-İzmir'i komşu kapısı yapacak otoyolu ve Osmangazi Köprüsü, İstanbul-Ankara Hızlı Treni, havaalanı ve sonuncusu Kanal İstanbul” diye konuştu.



TRAFİK RAHATLAYACAK


Başbakan Binali Yıldırım, yapılan metro ağlarıyla İstanbul trafiğinin bir nebze rahatlayacağını belirterek, şunları kaydetti: “Bugün 146 km metro hattı çalışır durumda. Önümüzdeki 5-6 yıl içerisinde raylı sistem hattını 400 km çıkartacağız. Hedef ise 990 km'lik hedefimize ulaşmaktır. İstanbul'un hala trafik sorunu var. 14 milyon nüfus, 28 milyon seyahat var. Büyük şehirlerin hepsinde bu sorun var ama önemli olan bu sorunu azaltmak. Yavuz Sultan köprüsü açılınca kamyonlar oraya gidecek biraz rahatlayacak. Yarım kalan banliyö hatları tamamlanınca biraz daha rahatlayacak.”



İSTANBUL TRAFİĞİ İÇİN YENİ EYLEM PLANI


İstanbul'u daha da güzelleştirecek projelere imza atacaklarını belirten Yıldtırım, "İstanbul bize müjdelenen şehir. Raylı sistemler tamamlanacak. İstanbul'da trafik sorununu rahatlatmak için bir eylem planını belediyemizle hazırlayıp yakında sizlerle paylaşacağız” dedi.



Ulaşım için mücadeleye devam


Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bütün dünya kentlerinin ulaşımla ilgili mücadele ettiğini söyledi. Metro ağlarını genişlettiklerini ve “Her yere metro” dediklerini belirten Topbaş, maksimum yarım saat yürüme mesafesinde metro istasyonlarının olduğu bir kent ortaya çıkarmak istediklerini kaydetti. Topbaş, bugün itibarıyla İstanbul'a 146 kilometre raylı sistemin hizmet verdiğini belirterek, “76 kilometre metro inşaatı devam ediyor. 8 ayrı hatta ihale aşamasına gelindi. Arzumuz; 2019'a vardığımızda 400 kilometreyi geçmek. Nihai olarak İstanbul'daki raylı sistemler toplamı uzunluk olarak 999 kilometreye varacak" dedi.



iSTANBUL İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu vizyonun hem örnek olması hem yol göstermesiyle İstanbul'da da büyük projeleri bir bir hizmete sokmak adına bütün gayretlerini ortaya koyacaklarını söyledi.



Bu projelerin bir an önce bitirilmesi ve İstanbulluların hizmetine sunulması için gecelerini gündüzlerine katacaklarını vurgulayan Arslan, “Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ve yine çok uzunca bir süre İstanbul'da yaşamış, hatta Bakırköy, Güngören, Bahçelievler, Bağcılar'da çok uzunca bir süre oturmuş ve buralarda geçmişte, bırakın metroyu, yürüme yolunun bile olmadığı bir İstanbul'dan bugün İstanbul'un her tarafını raylı sistemlerle ring haline getirecek bir İstanbul'a geldik" dedi.


#Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metrosu
#Metro
#Binali Yıldırım
8 yıl önce