|

Bakış açısı değişmeli

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, nakit sıkışıklığı ve kredi faizlerindeki yükseliş nedeniyle orta ölçekli sanayi firmalarının krediye erişimde zorluk yaşadığına dikkat çekti. Bahçıvan, “Bankacılık sektörü büyük kredilerin yönetiminde ve verimli kullandırılmasında yetersiz kaldı. Bankalar, sanayiciye bakış açısını değiştirmeli” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:46 - 26/07/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçivan
​İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçivan

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisinin temmuz ayı olağan toplantısı, “Yasama, Yürütme, Ekonomi ve Toplum Bağlamında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne Bakış” ana gündemi ile gerçekleştirildi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan açılış konuşmasında, özellikle faiz ve kurlardaki yüksek boyutlu dalgalanmanın baskısını hissettiklerini ve sürdürülebilir karlılık konusunda endişe duyduklarını vurguladı. Finansal istikrar sağlanmadan üretim ekonomisinin gelişmesinin beklenemeyeceğine dikkat çeken Bahçıvan, bu doğrultuda bankacılık sektörü ile ilgili yaşanan sıkıntıyı da gündeme getirdi.

KREDİYE ERİŞİMDE ZORLUKLAR VAR

Bankalar Kanunu’nun amacında da belirtildiği gibi kaynakların verimli kullanılmasının ön planda tutulması gerektiğini belirten Bahçıvan, bankaların sanayiciye bakış açısını değiştirmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “Bankacılık sektörü büyük kredilerin yönetiminde ve kaynakların etkin kullandırılmasında yetersiz kalmıştır. Bankaların bu uygulamasının bedelini orta ölçekli sanayici firmalarımız ödememelidir.”

  • Yeni sistem hızlı ve etkin
  • İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, hızlı ve etkin” olmak üzerine kurulu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne de övgülerde bulundu. Bahçıvan, “Sistem, sonuç odaklı, yüksek performanslı, etkin bir yürütme yapısına ve uzmanlığa dayanıyor. Bu, uzun süredir dile getirdiğimiz bir anlayıştı” değerlendirmesini yaptı.

#Erdal Bahçıvan
#İSO
6 yıl önce