|

Bankalar sağlam gol yemeyiz

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, ekonomik birimler ve bankacılık sektörünün birbirine kenetlendiğini söyledi. Alınacak en güzel tedbirin özgüven olduğuna vurgu yapan Ateş, “Kimsenin kuşkusu olmasın bu kale gol yemez.

Haber Merkezi
04:00 - 15/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:14 - 15/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​​DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş
​​DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş

Bankalar sağlam, yeter ki piyasadaki esnaf, özellikle KOBİ'ler birbirine krediyi kesmesin” dedi. Dövizdeki ani yükselişin ekonomik verilerle açıklanmasının mümkün olmadığını belirten Ateş, tüm yaşananlara karşı 4'lü saç ayağının güçlü olduğunu söyledi. Ekonomik birimler ve bankacılık sektörünün birbirine kenetlendiğine dikkat çeken Ateş, “Gerek bankaların gerek özel sektörün borçlarını geri ödeme güçleri var, vadesi geldiğinde hepsi ödenecek. Bankalar sağlam, yeter ki piyasadaki esnaf, özellikle KOBİ'ler birbirine krediyi kesmesin. Bütün kurumlar birbirine güvensin. Eskiden olan ile şimdi olan arasında bir fark yok. Spekülatif atakların önünü TCMB kesti. Bunu politik ağırlıklı spekülatif atak olarak değerlendirmeliyiz. Alınacak en güzel tedbir özgüvendir” dedi.

Masada para hazır

Türk bankalarının güçlü olduğuna vurgu yapan Ateş, vatandaş isterse masanın üstünde parasının da hazır olduğunu aktardı. Dayanışma ruhunu hanehalkından da bankacılıktan da görmenin mutluluk verici olduğunu dile getiren Ateş, “Kimsenin kuşkusu olmasın bu kale gol yemez. Herkesin parası ve mevduatı tüm bankacılık sisteminde ve emniyette. Merkez Bankası, BDDK ve SPK doğru tedbirleri zamanında aldı” şeklinde konuştu.

  • Dünya kadar döviz TL’ye dönüyor
  • Hakan Ateş, DenizBank’ta dünya kadar dövizin TL’ye döndüğü haberini aldıklarını kaydetti. Vatandaşa seslenen Ateş, “Bu spekülasyonlara meydan veren tarafta biz olmayalım. Alan-satan tarafta zarar olmasın. Aklı başında insan, normal üstü faizlerin olduğu bir dönemde sistemden parasını çekip orada burada saklamaz” vurgusu yaptı.

#Denizbank
#Hakan Ateş
6 yıl önce