|

Başbakan'dan Trabzon Limanı vurgusu

Türkiye Ortak Ödeme Platformu'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı sonrasında ekonomi tarafında oluşturulan algıya en güzel cevabı Trabzon Limanı'nın verdiğine vurgu yaptı. Başbakan Yıldırım, Albayrak Grubu tarafından işletilen Trabzon Limanı'na gelen 7 kat talebe dikkat çekerek Türk ekonomisine olan güvene işaret etti.

Yeni Şafak
12:07 - 25/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:06 - 25/01/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım: Trabzon Limanı ekonomiye olan güveni gösterdi
Başbakan Yıldırım: Trabzon Limanı ekonomiye olan güveni gösterdi

Başbakan Binali Yıldırım Türkiye Ortak Ödeme Platformu'nda yaptığı konuşmasında Zeytin Dalı Harekatı'nın ekonomiye etkisine de değindi. Başbakan Binali Yıldırım operasyon sonrasında ekonomiye yönelik başlatılan algı çalışmasına en güzel cevabın Trabzon Limanı ile verildiğine vurgu yaptı.

'TRABZON LİMANI EKONOMİYE OLAN GÜVENİ GÖSTERDİ'

Dün Borsa'ya açılan Trabzon Limanı'nı örnek veren Başbakan Binali Yıldırım şöyle konuştu:

''Trabzon Limanı'nın özelleştirilmesi yapıldı. Zaten daha önce özelleştirilmişti, borsaya açıldı. O da bir özelleştirme. Artık çok ortaklı bir şirket haline geliyor. Ne oldu? 7 kat talep geldi. İşte ekonomiye anlatan en güzel şey bu. Bir malınız var bir kişiye satacaksınız, 7 kişi 'ben alayım' diyor. Daha basitleştirerek söylüyorum. Bu, onun da ötesinde daha büyük bir şey. Bu da Türk ekonomisine güveni gösteriyor, Türkiye'nin geleceğine yatırımı gösteriyor."

7 KAT TALEP İLE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Başbakan'ın örnek gösterip halka arz sürecinde gelen 7 katlık talebe dikkat çektiği Türkiye’nin ilk halka arz edilen limanı olma özelliğine sahip Trabzon Limanı'nın 97,7 milyon liralık hisselerine 614 milyon TL'lik talep gelmiş,
h
isselerin tamamı belirlenen fiyat üzerinden 10 bin yatırımcıya başarıyla satılmıştı.

BORSADA İŞLEM GÖRMEYE BAŞLADI

Trabzon Limanı 24 Ocak Çarşamba günü “TLMAN” koduyla Borsada işlem görmeye başladı.
15.50 TL baz fiyatla işlem görmeye başlayan hisseler işlem görmeye başlar başlamaz
yüzde 20 prim kazanmıştı.

#Trabzon Limanı
#Başbakan
#Binali Yıldırım
#Halka arz
6 yıl önce