|

Başkentin en yüksek ofis kulesi

Türk Telekom’un Ankara’daki yeni genel müdürlük binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. 204 metre yüksekliğiyle başkentin en yüksek ofis kulesi olma özelliğini taşıyor. Çevre dostu ve akıllı bina teknolojileriyle donatılan yeni genel müdürlük binası ile şirket kaynaklarını daha verimli ve etkin şekilde kullanırken hizmet kalitesini de arttırmayı hedefliyor.

Yeni Şafak
14:30 - 9/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 14:47 - 9/06/2018 Cumartesi
AA
Açılış sonrası binayı gezen Başbakan Binali Yıldırım, Doany’den binanın akıllı teknolojileri ve Türkiye’nin en büyük Siber Güvenlik Merkezi hakkında bilgi aldı.
Açılış sonrası binayı gezen Başbakan Binali Yıldırım, Doany’den binanın akıllı teknolojileri ve Türkiye’nin en büyük Siber Güvenlik Merkezi hakkında bilgi aldı.

Türk Telekom'un yeni binasının açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 24 Haziran'da sandığa gidileceğini, Türkiye'nin gelecek 5 yılının yöneticilerini, Meclis'ini ve yönetim kadrolarının seçileceğini dile getirdi.

Bu seçimin yeni bir özelliğinin olduğuna işaret eden Yıldırım, "Bu seçimde ilk defa güvenoyunu kullanacak, hükümetin güvenoyunu millet kendisi veriyor. Sandıkta güvenoyu veriyor. Ülkeye gelecek 5 yıl kim yönetecek, ona karar veriyor." ifadelerini kullandı.

YETKİ MİLLETİN OLACAK

Önceki dönemlerdeki parlamenter sistemde böyle olmadığını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Seçim olurdu ama hükümeti kim kuracak, başbakan kim olacak, cumhurbaşkanı kim olacak? Bunları vatandaş bilmezdi. Ankara'ya gelince 'Bu da nereden çıktı? Biz bunu seçmemiştik.' dediğiniz bazı simalar, işbaşına gelebiliyordu. Bunun adına vesayet deniyor, gizli ortaklık deniyor. Vatandaş şimdi gizli ortakları, hepsini def ediyor, sandıkta 'Ben, şunu seçtim.' diyor. Kararı o gün veriyor. Meclis'te de bizlerin hakkını, hukukunu takip edecek, 'Şu vekilleri seçtim.' diyor ve işi bitiriyor. Yani aracısız, tefecisiz, vesayetsiz demokrasi. Yetkinin tamamen milletin eline geçtiği bir sistem.



Esasında bu sistemin biz adını 16 Nisan'da koyduk. Biz derken vatandaşlarımız koydu. Biz, anayasa değişikliğini yaptık, parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne geçiş yönünde değişilikler yaptık ve bunu milletin onayına sunduk. 16 Nisan'da da milletimiz 'Evet' oylarıyla bu deşilikliği kabul etti. 24 Haziran, bu değişikliğin uygulanmasından başka bir şey değildir. Yapılan bu değişikliğe göre atamalar yapacak. Sandıkta kime görev vereceğine karar verecek."

36 KATLI BİNA

Törende yaptığı konuşmada, gerçekleştirilen gayrimenkul yatırımlarına dikkat çeken şirketin CEO’su Dr. Paul Doany, Türk Telekom’un özelleştirmeden bu yana gayrimenkul alanındaki yatırım harcamalarının 1,6 milyar TL’yi aştığını dile getirdi.

204 metre yüksekliğiyle başkentin en yüksek ofis kulesi olma özelliğini taşıyan 36 katlı binanın Türk Telekom’un Ankara yerleşkesinin merkezinde şehrin siluetine renk kattığını ifade eden Doany, yeni binanın konsepti ve özellikleri hakkında şu bilgileri verdi: Yaklaşık bin 600 personelimizin çalışacağı 55 bin metrekare kapalı alana sahip binamızın hizmete girmesi ile birlikte, şirketin tüm teknik yönetim merkezlerini de tek bir yerde toplamış bulunuyoruz. Kule binamız, Ankara’da çift cephe uygulamasının yapıldığı ilk ve tek bina olmasının yanı sıra, Türk Telekom tarihinde Dinamik UPS’lerin ilk olarak kullanıldığı bina olma özelliğini de taşıyor.

BAŞBAKAN ÖDÜLLERİ VERDİ

Açılış sonrası binayı gezen Başbakan Binali Yıldırım, Doany’den binanın akıllı teknolojileri ve Türkiye’nin en büyük Siber Güvenlik Merkezi hakkında bilgi aldı. Türk Telekom Okullarından Mehmetçik Sergisi Davet kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında yer alan Türk Telekom okullarında yıl içinde ’Bir Kahramanlık Destanı Mehmetçik’ temasıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren eserlerin yer aldığı serginin de açılışı yapıldı.

#Başbakan Binali Yıldırım
#Türk Telekom Ankara Genel Müdürlük Binası Açılış Töreni
#Türk Telekom
#İftar
6 yıl önce