Batı Karadeniz’de petrol heyecanı: Yeni sondaj başlıyor

13:52, 09/09/2026, Çarşamba
Yeni Şafak
Batı Karadeniz’de petrol heyecanı: Yeni sondaj başlıyor
Bakan Bayraktar, Türkiye'nin bir taraftan keşfedilen rezervleri üretime almak için çalışırken diğer taraftan yeni rezerv arayışını sürdürdüğünü belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin petrol ve doğal gaz arama çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğünü belirtti. Bayraktar, "Batı Karadeniz'de yakın zamanda petrol hedefli sondaja başlayacağız" müjdesini duyurdu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, özel bir televizyon kanalının yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Bayraktar, doğal gaz ve petrol arama çalışmalarında Türkiye'nin enerji filosunun yoğun bir şekilde çalıştığını ve mevcut rezervlere yenilerin katılacağını belirtti.

Bayraktar açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Petrol doğal gaz arama işinde bir taraftan bulduğumuz rezervleri üretime geçmesiyle alakalı bir süreç yaşıyoruz. Gemilerimiz yoğun bir şekilde buna çalışıyorlar, bunların bir tanesi Somali'de şu anda çalışıyor. Bir diğeri de Karadeniz'de üretim geliştirme programının yanı sıra yeni sahalar, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz'de de tespit ettiğimiz sahalarda yeni sondajlar yapıyor. Dolayısıyla bir taraftan da biz aslında mevcut rezervlerimizi yeni rezerv katmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde bir petrol hedefli ümit ediyorum öyle olur bir sondaja başlayacağız. Biraz uzun sürecek, biraz zor bir sondaj ama Batı Karadeniz'de bir petrol hedefli bir sondaja yakın zamanda başlayacağız"


Gökyüzünün yenilmez ikilisi sahnede: AKINCI hedefe kilitlendi süpersonik füze affetmedi
Ekonomi
Gökyüzünün yenilmez ikilisi sahnede: AKINCI hedefe kilitlendi süpersonik füze affetmedi
Bakan Bayraktar Gabar'daki petrol üretimini örnek gösterdi: 'Terörsüz Türkiye' bölgeyi kalkındıracak
Ekonomi
Bakan Bayraktar Gabar'daki petrol üretimini örnek gösterdi: 'Terörsüz Türkiye' bölgeyi kalkındıracak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz OVP'yi açıkladı: Ekonomide 3 yıllık yol haritası belli oldu
Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz OVP'yi açıkladı: Ekonomide 3 yıllık yol haritası belli oldu

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026