|

Bayiye güven turu

Ekonomideki hızlı hareketler yatırım iştahı süren sanayiciyi farklı çözüm yollarına itti. Üretimin en önemli dinamosunun moral olduğunu dile getiren Silverline Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Laçin, bayilere moral turuna çıktıklarını söyledi. Laçin, “Üreticisinin yanında olduğunu gören bayi, yatırıma yöneliyor” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 12/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:16 - 12/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Selim Aksu - Mustafa Laçin - Mehmet Aygün
Selim Aksu - Mustafa Laçin - Mehmet Aygün

Yatırım hedefinden vazgeçmeyen yüzde 100 yerli Silverline Ankastre, yeni yatırımlara yelken açtı. Ciro hedefini de büyüttüklerini belirten Silverline Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Laçin, üretimin en önemli dinamosunun moral olduğunu, bunun için güven turuna çıktıklarını söyledi. Her ay en az 10 bayiyi dolaşmayı planladıklarını belirten Laçin, “Son iki aydır küçük bayi toplantıları yapıyoruz. Üretici olarak bayilerimizin olduğu şehirlere gidip orada biz yanınızdayız mesajını net olarak veriyoruz. Ürün tedarikinde sorun yaşamayacağını bilen bayilerimizden de çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Aralarından yeni yatırıma yönelen bayiler de çıkıyor. Yıl sonuna kadar dokunmadığımız bayi kalmayacak” şeklinde konuştu.

Fiyat avantajı var

Şirket, döviz kurlarında yaşanan yukarı yönlü hızlı hareketi de fiyat olarak fırsata çevirdi. Mustafa Laçin, ankastre ürünlerde müşterinin yabancı marka yerine ulaşılabilir fiyat avantajı sunan Silverline'e yöneldiğini kaydetti. Laçin, “Global ve milli bir marka olarak ürünlerimiz bu dönemde daha fazla farkedilir oldu. Bu farkediliş yerli ürün bilincinden değil sunduğumuz fiyat avantajından kaynaklanıyor” dedi.

Ara malda yerli üretim şart

Fiyattaki avantajın daha da artması için ara malı ithalatının azalması gerektiğini dile getiren Laçin, bunun için ise ara malda yerli üretimin şart olduğunu belirtti. Laçin, “Biz şu anda üretimimiz için gerekli olan ara malların yüzde 40'a yakınını Türkiye'de üretilmediği için ithal etmek zorundayız. Oysa bu ürünler çok rahat ülkemizde üretilebilir. Güçlü bir ekonomi istiyorsak mutlaka ara malı üretiminde de millileşmemiş şart” uyarısında bulundu. Laçin, üreticinin elini rahatlatmak için verilen KGF kredilerinin birçok şirketin bilançosuna olumlu yansıyacağını, yatırımların artması için devlet teşviklerine ihtiyaç olduğunu da aktardı. ÖTV vergilerinin de kalıcı olarak düşürülmesinin satışları artırıp ekonomiyi canlandıracağına vurgu yapıldı.


Yapay zekalı ürünler

Yeni geliştirdikleri akıllı davlumbazın İFA 2018’de ilgi odağı haline geldiğini belirten Mustafa Laçin, son dönemde Türkiye ve dünyada konuşulan markalar arasına girdiklerini söyledi. 70’in üzerinde ülkede kullanıcılara ‘Silverline Akıllı Mutfak Teknolojisini’ deneyimlettiklerine de işaret eden Laçin, yılda 800 farklı uyarlama gerçekleştirdiklerini aktardı. Şirket yılda 50 yeni ürün geliştiriyor. 2009’dan bu yana alınan uluslararası ödül sayısı ise 119. Ar-Ge merkezinde 45 araştırmacı ve teknisyen var. Mavi yakalı çalışan sayısı 700’ü aşmış durumda. Bunların yüzde 20’sini kadınlar oluşturuyor. Şirket, kadın çalışan oranını yüzde 50’ye çıkarmayı planlıyor.

  • 500 milyon TL’lik ciroya koşuyor
  • Marka, Almanya, Danimarka, Ürdün, Fas, Tunus, Azerbaycan ve Gürcistan’da ortalama yüzde 10 paya sahip. Teknoloji ve tasarım devi Almanya davlumbaz pazarında ise ilk 3’te yer alıyor. Rotalarında İngiltere, ABD, Afrika ve Asya olduğunu belirten Mustafa Laçin, “Geçtiğimiz yılı 40 milyon dolar ihracat cirosu ile kapattık. 2018 yılı sonunda ihracatta 43 milyon dolar ihracat cirosu hedefliyoruz. 2020 yılına kadar ihracatta 100 ülkeye ulaşmayı planlıyoruz. 2017 yılını 370 milyon TL ciro ve yüzde 19 iç piyasa pazar büyümesi ile kapatık. Bu yılın ilk sekiz ayında ise yüzde 26 büyüme kaydederek 285 milyon TL ciroya ulaştık. 2018 yılını 500 milyon TL ciro, 1,5 milyon adet toplam satış ile kapatmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar 12 milyon adet ürün satışı gerçekleştirdik. Bunun 6 milyonu Türkiye’de yani 6 milyon evde bizim ürünlerimiz var. Bunu çok daha yukarılara çıkaracağız” bilgisini paylaştı.

#üretim
#Selim Aksu
#Mustafa Laçin
#Mehmet Aygün
6 yıl önce