Bayramlık şekerler istihdam oluşturdu

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:007/06/2018, Perşembe
G: 7/06/2018, Perşembe
Yeni Şafak
Doğuş Kezer - İhsan Karagöz
Doğuş Kezer - İhsan Karagöz

Mondelez Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz, son 6 yılda 200 milyon liralık yatırım yaptıklarını bu yıl da 45 milyon lira yatırım hedeflediklerini söyledi.

BURAK KARACA

Ramazan Bayramı için 12 bin ton üretim yapan şirket, bunların satışı için 20 bin noktada iki haftalık sürede 6 bin 500 ekstra satış elemanı istihdam edecek. Mondelez Türkiye'nin geçen yılı 720 milyon lira ciro ve 220 milyon lira ihracat rakamıyla kapattığına dikkat çeken Karagöz, “Sene başından bu yana Afrika ve Orta doğu ülkelerini Türkiye’ye bağlayarak kapasitemizi attırdık. Yeni piyasalara açılıyoruz”dedi.

HANE BAŞI TÜKETİM 2,1 KG

Mondelez International Türkiye Sakız ve Şeker Kategori Lideri Doğuş Kezer ise, hane başı yıllık bayram şekeri tüketiminin 2,1 kg olduğunu belirtti. 500 milyon liralık pazarın 300 milyonluk kısmının bayram şekerlerinden oluştuğu da dile getirildi.

#Bayram
#Şeker
#İstihdam