|

Bilişim Vadisi’yle 100 bin istihdam

Gebze'nin Muallim köyünde kurulacak Bilişim Vadisi’nin temeli atıldı. 3 milyon metrekarelik alan üzerine yapılacak Bilişim Vadisi'nde 5 bin Ar-Ge firması yaklaşık 100 bin çalışan istihdam edebilecek. Bakan Fikri Işık; vadinin Türkiye’nin bilişim üssü olacağını kaydetti.

Yeni Şafak
04:00 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:08 - 26/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Kocaeli Gebze'nin Muallim köyünde kurulması planlanan Bilişim Vadisi'nin temeli dün atıldı. 3 milyon metrekarelik alan üzerine yapılacak Bilişim Vadisi'nde 5 bin Ar-Ge firması yaklaşık 100 bin çalışan istihdam edebilecek. Temel atma töreninde konuşan Bilim, Sanayi ve Taknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilişim Vadisi'nin, çevresinde oluşturacağı ekosistemle 5 bin Ar-Ge firması ve yaklaşık 100 bin çalışanın kullanabileceği tesis ve sosyal donatılarla zengin bir yaşam alanı haline geleceğini söyledi.



TÜRKİYE'NİN BİLİŞİM ÜSSÜ


Bilişim Vadisi'nin, yine bir başarı hikayesinin gerçekleşmesinde önemli yer tutacak vizyon projelerden birisi olduğunu anlatan Bakan Işık, “3 milyon metrekarelik alana yayılan bu vadi, bilginin teknolojiye, teknolojinin de ürüne dönüşeceği Türkiye'nin bilişim üssü olacak. Akademinin, sanayinin, girişimcilerin, fikir üretiminin, akıl ve alın terinin buluşacağı 1,25 milyon metrekarelik Ar-Ge ofis alanına sahip bu vadide, sadece bilişim firmaları değil, bilişim teknolojilerine dayalı üretim yapmak isteyen tüm Ar-Ge firmaları da yerlerini alacak. Bilişim Vadisi'nde, kuluçka merkezleri, uluslararası yenilik ve teknoloji transfer ofisleri ve prototip atölyeleri (Fab-Lab) ile güçlü bir sinerji oluşacaktır. Bilişim Vadisi, çevresinde oluşturacağı ekosistemle birlikte 5 bin Ar-Ge firması ve yaklaşık 100 bin çalışanın kullanabileceği büyük rekreasyon ve spor alanları, eğitim tesisleri ve sosyal donatılarla zengin bir yaşam alanı haline gelecektir” dedi.



CAZİBE MERKEZİ OLACAK


Çevresinde en büyük 500 sanayi şirketinden 87'sinin bulunduğu, 37 organize sanayi bölgesi, 14 üniversite, TÜBİTAK ve TSE gibi kurumların yer aldığı bölgeyi, bilişim teknolojileri alanında cazibe merkezi haline getireceklerini bildiren Işık, “3,5 saatlik bir uçuş mesafesi ile 25 trilyon dolar büyüklüğünde bir pazar hacmi ve 1,5 milyarlık bir nüfusa ulaşılabilen bölge, havaalanları, hızlı tren, otoyol bağlantıları ve Körfez geçişi ile lojistik açıdan da önemli bir lokasyon haline gelecek” diye konuştu. Bakan Işık, ulusal ve uluslararası üniversitelerle işbirliği yaparak bir eğitim üssü olacak vadinin, Türkiye'nin ilk tematik inovasyon merkezine ev sahipliği yapacağına dikkat çekti.


#Bilişim Vadisi’
#Muallim köyü
#gebze
9 yıl önce