|

Bin taksi yeni havalimanına taşınıyor

Türk havacılık tarihinin en büyük taşınması sadece uçakları değil, İstanbul taksilerini de etkileyecek. Bugün itibarıyla İstanbul Atatürk Havalimanı’nda görev yapan 660 taksi de 6 Nisan’da İstanbul Havalimanı’na taşınacak. Bunun yanında projede görev alacak yeni araçlarla birlikte; İstanbul Havalimanı’na kayıtlı taksi sayısı 1.000’e ulaşacak ve vardiyalarla birlikte hesaplandığında 3.000 taksici için ekmek kapısı açılacak.

Yeni Şafak
12:05 - 23/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 12:22 - 23/03/2019 Cumartesi
AA
Havalimanı taksi.
Havalimanı taksi.

Türkiye’nin son yıllarda gerçekleştirdiği en önemli projeler arasında yer alan İstanbul Havalimanı’na ‘büyük taşınma’ için artık nefesler tutuldu.

Resmi açılışı 29 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan ve son birkaç aydır kısmi olarak hizmet veren İstanbul Havalimanı, 6 Nisan 2019 tarihinden itibaren İstanbul Atatürk Havalimanı’nın tüm operasyonunu üstlenir konuma gelecek.

  • Bunun için THY ve Atlasglobal gibi yıllardır Atatürk Havalimanı’nı aktif olarak kullanan havayolu şirketleri taşınma takvimlerini belirledi.

TAKSİ SAYISI 1.000’E ÇIKACAK

Havayolu şirketleri, dev taşınma için son hazırlıklarını yaparken; benzer bir hareketlilik de ‘kara’da yaşanıyor. İstanbul Atatürk Havalimanı’nın vazgeçilmezleri olan taksiler de 6 Nisan itibarıyla, ‘eski ev’lerini bırakarak İstanbul Havalimanı’nda yerlerini alacaklar. Taşınmaya İstanbul Taksiciler Esnaf odası’na üye İstanbul Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi önderlik edecek. Söz konusu taşınmaya İstanbul Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi’ne kayıtlı araçla birlikte iştirak edecek.

Bugün itibarıyla Atatürk Havalimanı’nda 660 taksi görev yaparken, bu sayı İstanbul Havalimanı’nda 1.000’e yükselecek. Bu araçların 800’ü sarı taksi, 100’ü turkuaz renkli üst segment taksi, 100’ü de vito tarzı lüks taksi şeklinde planlandı.

İstanbul Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi, taşınmaya bir yıl önceden İstanbul Havalimanı’nda 15 milyon lira bütçe ile inşa ettirdikleri yeni genel merkezi ile 2 yıl önceden başladı. İnşaatı bir yılda tamamlanan İstanbul Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi’nin yeni merkezinde Yakıt istasyonu, çay ocağı, berber, lokanta gibi yerler planlandı. Taksicilerin havalimanındaki merkezinde de ayrıca 100 kişi istihdam edildi.

TURİZMİN GELİŞMESİNE KATKIDA BULUNACAĞIZ

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul Havalimanı’nın Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli projelerinden birisi olduğunun altını çizerken; taksiciler olarak bu projenin bir paydaşı olmaktan büyük gurur duyduklarının altını çizdi. İstanbul Havalimanı’nda 1.000 taksinin görev yapacağını; söz konusu projenin vardiyalarla birlikte hesaplandığında 3.000 taksici için ekmek kapısı olduğunu vurgulayan Eyüp Aksu; “Bu şoför kardeşlerimizin ailelerini de düşündüğümüzde 12 bin kişilik bir topluluğu etkileyecek bir süreç bu. Bugüne kadar her zaman ülkemizin, milletimizin yanında yer aldık. Bundan sonra da ülkemizin menfaatleri ne gerektiriyorsa bunu sorgusuz sualsiz kabul etmeye hazırız. 6 Nisan’dan sonra yeni evimiz İstanbul Havalimanı olacak. Burada vereceğimiz kaliteli hizmetle; Türk turizminin gelişmesi için de elimizden geleni yapacağız” dedi.

Bize yetki verin, 3 ay içinde ‘taksiden şikâyet’ sona erir

İstanbul Havalimanı’nın taksiciler ve sektör açısından da bir milat olabileceğini ifade eden Eyüp Aksu, taksilerde yaşanan sorunlara ilişkin yetkililerle birlikte taşın altına ellerini koymaya hazır olduklarını vurguladı.

İstanbul Havalimanı’nın Türkiye’nin ve ülkemiz turizminin yeni yüzü olacağını vurgulayan Eyüp Aksu,
“Burada ortaya çıkacak olumsuz bir tablo sadece taksicilerin değil aynı zamanda ülkemizin itibarına da zarar verecektir. Bunun için her zaman yaptığımız çağrıyı bir kez daha tekrarlıyoruz. Taksilerde yaşanan tüm sorunlarla ilgili bize yetkiyi verin. Biz oda olarak, yargısız infaz olmamak şartıyla, gerekirse yanlış yapan araçları bağlayalım. Bizim esnaf odamıza bu yetkiyi versinler; 3 ay sonra İstanbul’da bir kişi taksiden şikayetçi olamaz”

#Taksi
#İstanbul havalimanı
5 yıl önce