|

Bir ülke daha Bayraktar TB2'ye talip oldu: Slovakya Savunma Bakanı Jaroslav Nad, Haluk Bayraktar ile görüştü

Slovakya, Türkiye’den Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı almak için harekete geçti. Slovakya Savunma Bakanı Jaroslav Nad, Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Nad, görüşmenin olumlu geçtiğinin sinyalini verdi.

14:46 - 13/04/2022 Çarşamba
Güncelleme: 15:07 - 13/04/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
Haluk Bayraktar-Jaroslav Nad
Haluk Bayraktar-Jaroslav Nad

Slovakya Savunma Bakanı Jaroslav Nad, Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile bir araya geldi. Nad ve Bayraktar'ın gerçekleştirdiği görüşmede Slovakya Ordusuna Bayraktar TB2 SİHA tedariki ele alındı.

"GÜZEL BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİK"

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Nad, Bayraktar ile güzel bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve diğer İHA üreticileriyle de müzakerelerin devam ettiğini açıkladı.

Bayraktar TB2 SİHA bugüne dek 22 ayrı ülkeye ihraç edildi. Şu ana kadar yaklaşık 300 adet Bayraktar TB2’nin üretildiği biliniyor.

Roketsan üretimi MAM-L ve MAM-C mühimmatlarını kullanan Bayraktar TB2 SİHA; Suriye, Irak, Libya, Karabağ ve son olarak Ukrayna’daki muharebelerde elde ettiği başarılarla adından sık sık söz ettiriyor. SİHA, azami 4 adet mühimmat yüklü şekilde görev yapabiliyor.



#Slovakya
#Haluk Bayraktar
#İHA
2 yıl önce