|

Bir ülke daha yerli araba üretme kararı aldı

Malezya yerli araba üreterek dünya pazarına oynamayı hedefliyor. Proton markasını kendi ülkesinin çıkardığını dile getiren Malezya Başbakanı Muhammed, Çinlilere satışının gerçekleşmesi nedeniyle bu markayı yerli saymadıklarını ifade etti.

Yeni Şafak
16:13 - 12/06/2018 Salı
Güncelleme: 16:45 - 12/06/2018 Salı
AA
Malezya'dan yerli otomobil kararı.
Malezya'dan yerli otomobil kararı.

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, yeniden yerli araba üreterek dünyaya açılmak istediklerini söyledi.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen "Asya'nın geleceği" konulu Uluslararası Nikkei Konferansı'nda konuşan Malezya Başbakanı Mahattir, "Yeni yerli arabamızı üreterek dünyaya açılmayı hedefliyoruz." dedi.

  • Mahathir, Malezya'nın ilk yerli arabası olan Proton'un eski Başbakan Necip Rezak döneminde Çinli bir firmaya satıldığını belirterek, artık yerli sayılmayacağını da kaydetti.

Yerli arabanın öncelikle Malezyalıların olması gerektiğini vurgulayan Mahathir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Proton marka arabamızın üretiminin başlangıcında Japon Mitsubishi'den yatırım desteği almış, projeyi kendi imkanlarımızla devam ettirebilecek seviyeye gelmiştik ancak bu marka Çinli bir firmaya satıldığı için artık yerli araba sayılmaz. Yeni yerli araba projesi başlatmayı hedefliyoruz. Uluslararası piyasalarda yarışabilecek kalitede araç üretebilme potansiyeline sahibiz. Yerli arabamızla dünya piyasasında olmak istiyoruz."

Mahathir, projenin başlangıcında yabancı desteğe ihtiyaç duyabileceklerini ancak daha sonra üretim sürecini kendi başlarına devam ettirebileceklerini bildirdi.

Hong Kong merkezli Çinli Zheijiang Geely Holding, Proton'un hisselerinin yüzde 49,9'unu satın almıştı.

#Malezya
#Yerli otomobil
#Mahathir Muhammed
6 yıl önce