|

BORON'da yüzde 10 indirim müjdesi

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla bor madeninden üretilen temizlik ürünü BORON'da indirim müjdesi geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, "Boron, Enflasyonla Topyekun Mücadele kapsamında bugünden itibaren %10 indirimle satışa sunulacak" dedi.

Yeni Şafak
21:53 - 1/02/2019 Cuma
Güncelleme: 21:59 - 1/02/2019 Cuma
Yeni Şafak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla bor madeninden üretilen temizlik ürünü BORON'a yüzde 10 indirim yapıldığı müjdesini verdi.

Bakan Dönmez, indirim haberini sosyal medya hesabından verdi. Dönmez, yaptığı paylaşımda "Bir müjde daha. Türkiye’nin bor madeninden üretilen ilk ve tek temizlik ürünü Boron Enflasyonla Topyekun Mücadele kapsamında bugünden itibaren %10 indirimle satışa sunulacak. Kampanya ülkemize ve milletimize hayırlı olsun." ifadelerine yer verdi.


110 ülkeye bor ihracı

Bakan Dönmez, dana önce BORON'un tanıtım toplantısında yaptığı açıklamdaa Türkiye'nin borda ham madde ve ürün olarak öncü ülke konumunda yer aldığını ve dünya bor rezervlerinin yüzde 73'ünden fazlasının Türkiye'de bulunduğunu söylemişti.

Türkiye'nin dünya bor pazarındaki payının yüzde 59 olduğunu dile getiren Dönmez, "
2018'de bor ihracatında 1 milyar dolar ile rekor kırdık. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu rakamı artırarak devam edeceğiz. 110 ülkeye bor ihracı gerçekleştiriyoruz. Bu ülkelerin arasında en büyük rakibimiz Amerika ile en büyük müşterileri olan Çin ve Hindistan da yer alıyor.
" demişti.

Dönmez, Türkiye'nin borda dünyanın en güvenilir tedarikçisi konumunda bulunduğuna dikkati çekerek, aynı zamanda borun büyümeye ve gelişmeye açık bir alan olduğunu anlatmıştı.

"Pazar payımızı artıracağız"

Yeni bor stratejisinin geçen yıl açıklandığını hatırlatan Dönmez, bu strateji kapsamında bordan "uç ürün" elde edilerek ihracat gerçekleştirileceğini ve yatırımcı dostu bu modelin, istihdamı da artıracağını vurgulamıştı.

Dönmez, nihai ürüne bağlı olarak bire beş yüz ve bire iki bin değer katacak uç ürün üretileceğini ifade ederek, "
Burada en önemli çıktı ise yüksek teknolojinin Türkiye'de üretilmesi ve kullanılması. Bor madeninde geleneksel ürünlerden ileri teknoloji kullanılan ürünlerin üretimine geçerek, pazar payımızı artıracağız.
" değerlendirmesinde bulunmuştu.
#Boron
#Fatih Dönmez
5 yıl önce