|

Borsa’dan ev satışı için yeni dönem

Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, üst düzey yöneticilerin bile Borsa’dan ev alınacağını bilmediğini söyledi. TOKİ Başkanı ile çalışma toplantısı yapacaklarını ifade eden Himmet Karadağ “Yeni bir tanıtım atağına başlayacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:44 - 11/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Himmet Karadağ
Himmet Karadağ

Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Yılın sonuna kadar önemli halka arzların gerçekleşeceğini bildiren Karadağ, önümüzdeki dönemde Enerjisa’da olduğu gibi uluslararası ve yerli yatırımcıların talep gösterdiği halka arzların devam edeceğini söyledi.

GAYRİMENKULE ODAKLANDIK

Gayrimenkul sertifikalarına ilişkin de bilgi veren Karadağ, “Gayrimenkul sertifikalarında, belki ülke gündeminin yoğun olduğu dönemde lanse etmemiz sebebiyle hedeflediğimiz başarıyı yakalayamadık” dedi. Karadağ, bu konuda insanların kafasında bazı güvensizlikler bulunduğunu, bunları ortadan kaldırmak için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi. Gayrimenkul tüketicisinin, hatta sektörde en tepe noktalarda yer alan yöneticilerin bile Borsa’dan ev alınacağını bilmediğini anlatan Karadağ, “TOKİ Başkanımızla görüşeceğiz, gerekirse alanın tüm katılımcıları kapsamlı bir çalışma toplantısı yapacağız, tanıtım atağına kalkacağız” diye konuştu.

  • BİST'den yukarı yönlü tepki
  • Himmet Karadağ, Borsa'nın Afrin operasyonunun başlangıcında 115 bin bandından 120 bin bandına hareketle tepki verdiğini hatırlatarak, şunları söyledi: “Afrin operasyonuna ve gerçekleşen halka arzlara baktığımızda, mali tablolar ve rakamlar Türkiye ekonomisinin dinamiklerinin yukarı yönlü olduğunu, 2017’den bile daha kuvvetli bir büyüme dinamiği ile 2018’e devam edeceğimizi gösteriyor”
#Himmet Karadağ
#​Borsa İstanbul
6 yıl önce