|

Borsa'dan Milli teknoloji atağı

Yenişafak Borsa İstanbul

Yeni Şafak
16:46 - 4/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:49 - 4/01/2016 Pazartesi
Diğer

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, sermaye piyasalarının önemini Yeni Şafak'ın Borsa İstanbul Gazetesi'nde kaleme aldı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de makalesinin yer aldığı bu özel gazetede, Türkiye'nin küresel finans dünyasındaki önemi, Borsa İstanbul'un yeni projeleri ve finans dünyasının önde gelen isimlerinin gelecek vizyonlarını açıkladığı röportajlar yer aldı.



Milli otomobil, uçak ve savma araçları projelerinden sonra Borsa İstanbul'un da katıldığı Milli teknoloji hamlesi BISTEC projesi de detaylı bir şekilde anlatıldı. Bu teknoloji ile saniyede işlenen emir sayısını 5 binden 100 bine çıkartan Borsa İstanbul, jet hızındaki bu teknolojiyi dünyaya ihracı, Nasdaq ve EBRD ile stratejik ortaklıklarına dikkat çekildi.



NASDAQ BAŞKANI FRIEDMAN'DAN ÖZEL AÇIKLAMALAR



Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç'in yanı sıra, Nasdaq Başkanı Adena Friedman, Nasdaq Başkan Yardımcısı Lars Ottersgarda ve Nasdaq Genel Müdürü Robert Greifeld de gazete için özel açıklamalarda bulundu. Albayrak Grup CEO'su Ömer Bolat, Prof. Dr. Kerem Alkin, Doç. Dr. Hatice Karahan, Yatırım Analisti Murat Demirel ve Fadi Abdo da Borsa İstanbul Gazetesi için makale kaleme aldı.



SEKTÖR OYUNCULARI YER ALIYOR



Borsa İstanbul'da işlem gören ve işlem görmeye hazırlanan şirketlerin yaptığı hizmetlerin yer aldığı çalışmada, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Başkanı Osman Çelik, Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum'un özel açıklamalarının yanısıra, Turkcell, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıf Emeklilik, TEB, Şekerbank, Kuveyt Türk, Halk GYO, Gübretaş, Albaraka Türk de gazete için özel açıklamalarda bulundu.



#borsa
#istanbul
#yenişafak
8 yıl önce