|

Bu Gençlikte İş Var: Fikir ötesine dönüşecek

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’den (TÜSİAD), 2011 yılından beri düzenlenen "TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!", bir iş fikri yarışmasını yeni bir boyuta taşıyor.

Haber Merkezi
04:00 - 16/10/2018 Salı
Güncelleme: 00:46 - 16/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Amaç üniversite öğrencilerine yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yetkinliği kazandırmak
Amaç üniversite öğrencilerine yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yetkinliği kazandırmak

Yarışma kapsamında artık bir Girişimcilik Programı olarak gençlere destek verecek. 2015-2016 döneminde Girişimcilik Kampı, 2017 döneminde ise TÜSİAD Girişimcilik Kulübü'nü süreçlerine dahil eden proje, bu dönem itibarıyla üniversite öğrencilerine yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yetkinliği kazandırmak amacıyla eğitimden networkinge, kuluçkadan mentorluğa her türlü desteği sağlayan bir girişimcilik programı olarak yeniden kurgulandı.

HEDEF TÜM TÜRKİYE

Program, Türkiye genelinde girişimciliğe ilişkin farkındalığı ve yetkinliği artırmayı ve gençlere girişimciliği bir kariyer alternatifi sunmayı amaçlıyor. Dernek, program çerçevesinde üniversiteler, kuluçka merkezleri, melek yatırım ağları ve iş dünyası arasında geliştirdiği iş birlikleriyle Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin çok merkezli gelişimine katkı sağlamayı da hedefliyor. “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” Girişimcilik Programı, 4 aşamalı olarak kurgulandı. "Kampüs Etkileşimi" çerçevesinde Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirilecek etkinlikler ile girişimcilik kültürünün üniversitelerden başlayarak tüm Türkiye’ye yayılması hedefleniyor. 1 Kasım 2018’de başvuru alınmaya başlanacak olan iş fikri yarışması etabının, 26 Nisan 2019'da düzenlenecek ödül töreni ile sona ermesi planlanıyor.

#Bizim Fikrimiz İş Yapar Mı?
#Proje
#Gençlik
6 yıl önce