|

Bu yaz Hint düğünümüz var

Hintli ailelerin yeni ‘düğün adresi’ Türkiye oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Hint düğünü organizasyonu yapan tur operatörleriyle konuşuyorum. Yüzde 300’lük bir büyüme bekliyorlar. Hindistan hava yollarından bir tanesi Türkiye’ye seferlerine başladı” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 23/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 00:43 - 23/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Hint düğünü
Hint düğünü

Hintli aileler, milyon dolarlık düğünleri için rotayı Antalya’ya çevirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Ticaret Odası Salonu’nda, turizm sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileriyle düzenlenen toplantının ardından açıklamada bulundu.


Ersoy, Türkiye’de yapılan Hint düğünlerine ilişkin, “Hint düğünü organizasyonu yapan tur operatörleriyle konuşuyorum. Yüzde 300’lük bir büyüme bekliyorlar. Hindistan havayollarından bir tanesi Türkiye’ye seferlerine başladı. Diğer birçok havayolu da araştırmaya başlamış. ‘Nasıl sefer koyarız’, ‘Ne yapabiliriz’ diye. Türkiye ile ilgili bu konuda ciddi bir artış ön görüyoruz” dedi. Bakanlık olarak kişi başı gecelik gelirlere konsantre olduklarına işaret eden Ersoy, geçen sene yüzde 5-6 civarında kişi başı gecelik gelirlerde artış olduğunu, bu sene bu rakamın yüzde 12-13 seviyelerine çıkmasını tahmin ettiklerini söyledi.


Ersoy, bu durumun gelir grubu yüksek turist ile günübirlik turist arasındaki değişimden kaynaklandığını dile getirdi. “Bodrum’u sadece Hint turistle sınırlamadık” diyen Ersoy şunları aktardı: “Bodrum’un çok ciddi çözülmesi gereken, bekleyen projeleri var. Biz Bodrum’da adım adım çok güzel şeyler gerçekleştireceğiz. Bodrum Kalesi’ni 18 Mayıs’a yetiştireceğiz. 1 Haziran’a da kültür sanat faaliyetleriyle ilgili sahneyi de yetiştiriyoruz. Onlarla ilgili kaynakları Bakanlık olarak biz gönderdik. Bir sıkıntı olmayacak. 2020’de kalan kısmı yetiştireceğiz. Biz çalışmaların Bodrum Kalesi ile sınırlı kalmasını istemiyoruz. Sualtı Arkeoloji Müzesi’yle önümüzdeki sene yatırımlara devam edeceğiz”


#Hindistan
#Düğün
#Hintli
#Mehmet Nuri Ersoy
#Turizm
5 yıl önce