|

Bugün PTT ve bankalar tatil mi?

Kargolar ve bankalar bugün çalışıyor mu sorusuna cevap arayan vatandaşlar, sorgulamalarını sürdürmeye devam ediyor. Resmi tatillerde kapalı olmalarına karşın istisnai durumları içerebilen tatil günleri, vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Peki, 1 Ocak Pazartesi günü bankalar, kargolar ve PTT açık mı olacak? İşte bankalar bugün yani 1 Ocak 2018 Pazartesi günü çalışıyor mu sorusunun cevabı.

Yeni Şafak
09:21 - 1/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:51 - 1/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
PTT, 1 Ocak 2018 günü kapalı kurumlar arasında.
PTT, 1 Ocak 2018 günü kapalı kurumlar arasında.

Bankalar ve kargolar 1 Ocak'ta (bugün) çalışıyor mu sorusu, işlemlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Pazartesi günü kargolar çalışıyor mu ve bankalar açık mı sorusuna alacakları cevaba göre harekete geçecek olan birçok kişi, sorgulamalarını internet üzerinden gerçekleştiriyor. Peki, 1 Ocak Pazartesi günü bankalar ve kargolar ve PTT açık mı olacak?

BANKALAR BUGÜN ÇALIŞIYOR MU?

1 Ocak Pazartesi belirtildiği gibi tüm özel ve kamu kurumlara tatildir. Bu durumda tüm kamu ve özel bankalar da işleme kapalı olacaktır. EFT, havale gibi yapılan tüm bankacılık işlemleri 2 Ocak günü 08.00 civarında hesaplara yansıyacaktır. Bu nedenle 1 Ocak günü bankalar da kapalı olacak ve internet şubesi ve ATM'ler dışında bankacılık işlemleri gerçekleştirilemeyecek.

PTT VE KARGOLAR 1 OCAK'TA AÇIK MI?

Kanunla belirlenen esaslara göre resmi tatil günlerinden olan yılbaşı tatilinde bütün resmi kurumlar (okul, hastane, PTT, SGK, üniversite ve bankalar) kapalı olacaktır. Hastanelerin acil bölümleri dışında resmi kurumlarda sadece nöbetçi bırakılmaktadır.

#PTT
#Banka
#Kargo
#1 Ocak
#Tatil
#EFT
#Havale
#Bankacılık
#Bankacılık işlemleri
#SGK
6 yıl önce