|

Buldan Bezi'ne coğrafi işeret belgesi

Denizli'nin Buldan İlçesi'nden dünyaca ünlenen Buldan Bezi'ne Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret belgesi verildi.

Yeni Şafak
16:15 - 4/06/2016 السبت
Güncelleme: 13:18 - 4/06/2016 السبت
DHA
Buldan Bezi'ne coğrafi işaret belgesi alındı.
Buldan Bezi'ne coğrafi işaret belgesi alındı.

Amerikan başkanlarından Hollywood'un ünlülerine kadar pek çok kişinin kullandığı Buldan Bezi'ne coğrafi işaret belgesi alındı. Buldan Ticaret Odası tarafından 10 yıl önce başvurusu yapılan coğrafi işaret belgesi için sürecin tamamlandığını belirten Buldan Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen, 10 yıl içinde pek çok zorlukla karşılaştıklarını ama hepsini aşarak belgeyi almaya hak kazandıklarını söyledi.



Buldan Belediyesi El Sanatları ve Kültür Merkezi'nde (BELKÜM) düzenlenen toplantıya Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç, Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Buldan Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen, Destek Patent İzmir Bölge Müdürü Süleyman Zemin ve işadamı Halis Ödel katıldı.



Buldan Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen, Buldan Bezi'nin atalardan kalan bir miras olduğunu hatırlatarak "Kıvrak ve pamuklu iplikten üretilen bu kumaş sağlıklı bir üründür. Özellikle yazları teri emici özelliği ile çok kullanışlıdır. Herkesin Buldan Bezi'nden yapılmış kıyafetler giymesini öneririm. Coğrafi işaret belgesini almakla Buldan Bezi'ne resmi bir kimlik ve markalaşma sağladık. Dünyanın her tarafından daha fazla rağbet görecek. Buldan Bezi bundan böyle Buldan Ticaret Odası'nın denetimi altındadır, taklit edilemez. Bu üründen üretmek isteyen üreticiler bizim kontrolümüzde üretim yapacak. Buldan Bezi ürünlerde tüketiciler bundan böyle Buldan Ticaret Odası'nın logolu damgasını gördüklerinde gönül rahatlığıyla o ürünleri alabilirler. Bize bu 10 yıllık çabamızda destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım" dedi.



AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Gülbay Buldan'ın dokuma kültürünün başkenti olduğunu ve bu belge ile standartlaşma yolunda önemli bir adım atıldığını söyledi.



Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, belgenin sadece Buldan için değil Denizli ve bölge için de büyük önem taşıdığını belirterek, "İhracatta bizim için çok önemli bir referans olacaktır. Umuyorum bu belgenin alınması bölgemizdeki diğer endemik ürünlerin de bu belge alması için ön açıcı olacak" diye konuştu.



Basın toplantısı sonrası Buldan Ali Tunaboylu Mesleki Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri, Buldan Bezi kumaşından diktikleri elbiseleri mini bir defileyle izleyicilere sundu. Toplantı hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.


#Buldan bezi
#Denizli
#Coğrafi işaret
٪d سنوات قبل