|

Bulgaristan ve Belarus’a temsilcilik açtı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Belarus ve Bulgaristan’da temsilcilik açtı.

Yeni Şafak
04:00 - 25/12/2018 Salı
Güncelleme: 01:42 - 25/12/2018 Salı
Yeni Şafak
Bulgaristan Türkiye’nin ilk 5 ticaret ortağı arasında yer alıyor.
Bulgaristan Türkiye’nin ilk 5 ticaret ortağı arasında yer alıyor.

“Ticaret Diplomasisi” vizyonuyla küresel ölçekli teşkilat ağını genişleten MÜSİAD, gelecek 3 ay içerisinde 100 ülkede teşkilatlanma hedefiyle faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Belarus ve Bulgaristan’da temsilcilik ofisi açan MÜSİAD, 89 ülkede 219 temsil noktasına ulaştı. MÜSİAD Belarus Temsilcisi olarak Mikail Çalışkan ve MÜSİAD Bulgaristan Temsilcisi olarak Kemal Özmez göreve getirildi.

İKİLİ İLİŞKİLER HIZLA GELİŞİYOR

MÜSİAD Yurt Dışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar, Türkiye’nin, Belarus’un bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olduğunu, bu yönüyle Belarus’un, Türkiye’nin Avrasya’daki önemli partnerlerinden biri konumunda bulunduğunu kaydetti. Uyar, iki ülke dış ticaret hacminin 605 milyon dolara ulaştığını, Türkiye’nin ihracatının da 422 milyon dolara kadar yükseldiğini bildirdi.

Bulgaristan’daki temsilcilik açılışına da değinen Uyar, Bulgaristan’ın Türkiye’nin ilk 5 ticaret ortağı arasında yer aldığını aktardı. İbrahim Uyar, komşu ülkenin dış ticaretinde Türkiye’nin payının yüzde 8 olduğuna işaret ederek, “Bulgaristan’daki toplam Türk yatırımları 2 milyar dolar” bilgisini verdi.

#MÜSİAD
#Belarus
#Bulgaristan
5 yıl önce