|

Bursa’da dijital dönüşüm atağı

Bursa’yı Endüstri 4.0’e taşıyacak olan projelerden bir yenisi daha hayata geçti. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın hazırladığı Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi (Model Fabrika), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katılımıyla hizmete açıldı. Model Fabrika projesiyle, işletmelerin yeni teknolojilere uyumu verilecek eğitimlerle hızlandırılacak.

Yeni Şafak
04:00 - 11/03/2019 Pazartesi
Güncelleme: 01:52 - 11/03/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Fuat Oktay, Model Fabrika’nın kontrol odasında sunulan uzaktan bakım ve montaj eğitimlerini artırılmış gerçeklik teknolojisiyle inceledi
Fuat Oktay, Model Fabrika’nın kontrol odasında sunulan uzaktan bakım ve montaj eğitimlerini artırılmış gerçeklik teknolojisiyle inceledi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Türkiye ekonomisinin lokomotifi Bursa’yı Endüstri 4.0’e taşıyacak olan projelerine bir yenisini daha ekledi.

BTSO’nun Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliğinde hazırladığı ‘Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi’ (Model Fabrika), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katılımıyla hizmete açıldı. DOSAB’da kurulan Model Fabrika’nın açılış töreni BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile BTSO Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

MODEL FABRİKA'DAN YARARLANIN ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda Bursa’ya inandığını ifade ederek, “Bu tesis ile sanayicilerimiz teknolojiyi kendileri geliştirecek ve öğrenecek; öğrendiğini de adapte ederek üretime aktaracaktır.
Bu eğitim merkezimiz sadece Bursa’ya değil, çevre illerimize de hizmet verecek. Bu tesisin yüksek teknolojili üretim yapacak firmalarımıza büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.
Sanayicilerimizi Model Fabrika’dan faydalanmaya davet ediyorum” dedi.

YENİ TEKNOLOJİNİN MERKEZİ OLUYOR

Model fabrikaların görerek ve uygulamaya dayalı öğrenme yoluyla üretim süreçlerinin kusursuz hale gelmesine imkan oluşturduğunu ifade eden Fuat Oktay, “Model fabrikaların kurulacağı yerler belirlenirken bölgede güçlü bir sanayi tabanı olmasını dikkate alıyoruz. Bursa sanayisinin rekabet gücünü çok daha ileri seviyelere taşıyacağız. Bursamızı yeni teknolojili üretim merkezi haline getirme hedeflerimize bir adım daha yaklaştırmıştır” ifadelerini kullandı. Fuat Oktay ayrıca açılış sonrasında, CDMVision’ın özel teknolojilerini deneyimledi.

CDMVision tarafından geliştirilen ve haberleşmeyi 3 boyutlu zenginleştiren Augmented Distant Services isimli sistem endüstride, bakım, servis ve eğitim gibi hizmetlerin uzaktan yapılabilmesini sağlayan bir ürün olma özelliğini taşıyor.

  • İşletmeleri eğitecek
  • Törende konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, işletmelerin eğitimi için geliştirdikleri Model Fabrika projesiyle Türkiye’nin kalkınmasına destek vermeyi sürdürdüklerini kaydetti. Burkay, şöyle devam etti: “Bursa gibi lider şehirler sayesinde ülkemiz, Endüstri 4.0’ı yakalamanın azmini ve heyecanını taşımaktadır. Yapay zeka ve nesnelerin interneti gibi yeni kavramların firmalarımızın iş yapış biçimlerini önemli ölçüde değiştirdiği yeni dijital çağda bizi rekabetçi kılacak ortamı hazırlamak adına önemli projeleri hayata geçirmekteyiz. Başta TEKNOSAB, KOBİ OSB ve BUTEKOM gibi yatırımlarımız, Bursamızı yeni sanayi devriminin öncü şehirleri arasına taşımaktadır.”

#​Bursa
#Fuat Oktay
5 yıl önce