|

Büyük dönüşüm

Ameliyat olmak için yıllar sonrasına gün verilen, muayene olmak için günler öncesinden hastane kapılarında nöbet tutulan, ilacın karaborsada ancak bulunabildiği günler tarihe karıştı. AK Parti iktidarıyla birlikte büyük bir dönüşümün yaşandığı Türkiye'de her alanda olduğu gibi sağlıkta da dünyanın örnek aldığı atılımlar yaşanıyor.

Haber Merkezi
04:00 - 15/03/2019 Cuma
Güncelleme: 02:44 - 15/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışın ardından hastaneyi gezerek incelemelerde bulundu, Erdoğan'a Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da eşlik etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışın ardından hastaneyi gezerek incelemelerde bulundu, Erdoğan'a Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'hayalim' dediği şehir hastaneleri zincirinin Başkent halkası milletin hizmetine sunuldu. Avrupa'nın en büyük, dünyanın üçüncü büyük hastanesi Bilkent'teki Ankara Şehir Hastanesi Erdoğan tarafından açıldı. Şehir hastaneleri, sağlıkta yaşanan önemli dönüşümü daha da ileriye taşıdı. Bu sağlık kompleksleri sadece bir hastane değil, her biri alanında özelleşmiş hastanelerden oluşuyor.

DÜNYACA BİLİNEN MARKA

Şehir hastaneleri, fonksiyonel yapısı ile farklılık gösteren, özellikle bulunduğu bölgede son noktada sağlık hizmetinin verildiği, hastanın artık başka bir sağlık kurumuna sevk edilmediği, üniversitelerin de içinde olduğu, iş birliği ve birlikte kullanım protokolüyle eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yürütüldüğü müstesna bir üs haline dönüştü. Şehir hastaneleri, dünyaca bilinen bir marka oldu. Ankara Şehir Hastanesi, Yozgat, Mersin, Isparta, Adana, Kayseri, Elazığ, Eskişehir ve Manisa'dan sonra hizmete giren 9. şehir hastanesi oldu. Sağlık kampüsü tam kapasiteyle hizmete girdiğinde, günlük 30 bine yakın hasta kabul edecek Ankara Şehir Hastanesi’nde Türkiye'nin en özellikli ameliyatlarının yapılacağı, yüksek hijyen seviyesinde şartlandırılmış ve uluslararası standartlarda donanıma sahip 131 ameliyathane yer alıyor. Kampüste, ambulans helikopterler için 2 ayrı heliport bulunuyor.

8 HASTANE BULUNUYOR

Ankara Şehir Hastanesi 1 milyon 312 bin metrekare kapalı alana sahip 8 ayrı hastaneden oluşmaktadır. Genel Hastane, Kalp ve Damar, Nöroloji-Ortopedi, Çocuk, Kadın-Doğum, Onkoloji, Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanlarında hizmet verecek hastane 3 bin 600 yatak kapasitesine sahip. Ameliyat esnasında anjiyografi yapılabilen hibrit ameliyathaneye sahip olan şehir hastanesinde, ayrıca her branştan 904 poliklinik bulunuyor.

10 ŞEHİR HASTANESİ SIRADA

Geleceğin hastaneleri olarak nitelendirilen şehir hastaneleri projesi, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın ikinci fazında hayata geçirildi. Hizmete giren şehir hastanelerinde bu yıl Ocak ayı itibarıyla, 1 milyon 243 bin 839 ayakta muayene, 1 milyon 23 bin 220 poliklinik, 305 bin 378 acil muayene yapıldı. Ankara Etlik, Bursa, Konya, Kütahya, Tekirdağ, Gaziantep, Kocaeli, İstanbul İkitelli, İzmir Bayraklı ve Şanlıurfa Şehir Hastanesi hizmete girmesi planlanan hastaneler arasında yer alıyor.

#​AK Parti
#Recep Tayyip Erdoğan
#İlaç
#Ankara Şehir Hastanesi
5 yıl önce