|

Büyüme sürecek

Türkiye’nin cari açık, enflasyon yaratmayan makul düzeyde büyümeyi öngören bir büyüme dönemine gireceğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Onun için kaygılara gerek yok” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:04 - 4/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Türkiye’nin cari açığı, enflasyon yaratmayan makul düzeyde büyümeyi öngören bir büyüme dönemine girecek
​Türkiye’nin cari açığı, enflasyon yaratmayan makul düzeyde büyümeyi öngören bir büyüme dönemine girecek

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, iç talebin bir miktar kontrol altında olduğu, dış talebin güçlü olduğu durumun ekonomide "yeniden dengelenme" anlamına geldiğini belirterek, "Bu, cari açık, enflasyon yaratmayan makul düzeyde büyümeyi öngören bir büyüme döneme giriyoruz demektir. Onun için kaygılara gerek yok." dedi.

Kanal 7'de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Şimşek, Londra temaslarında para politikasına ilişkin endişelerin önemli ölçüde giderildiğini de belirtti. Şimşek, "Nitekim bu görüşmelerin ardından fon girişi de başladı." ifadelerini kullandı.


DÖVİZ HAREKETİ KONTROL ALTINDA

Şimşek, son dönemlerde yaşanan döviz hareketliliklere ilişkin "Şu anda nispeten kontrol altında. Son dönem liradaki değer kaybının iç ve dış boyutu var. Değer kaybının dış boyutunda 3 temel trend var. Birinci trend ABD doları yılbaşından bu yana hemen hemen dünyadaki bütün para birimlerine göre değer kazandı, bu genel bir trend. İkinci konu, küresel olarak faizlerin arttığı bir dönemdeyiz. ABD başta olmak üzere dolar faizi yükseliyor. Üçüncü faktör petrol ithal eden ülkelerle ilgili, petrol fiyatları 40 dolarlara kadar inmişti 80 dolara kadar çıktı. Bu 3 faktör bir anda genel anlamda etkili oldu." diye konuştu.

#​Türkiye
#Mehmet Şimşek
6 yıl önce