|

Çağrıyla 9 bin kişiye cazibeli istihdam

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 19 yatırımcıdan ön talep geldi. Başvurusu yapılan 120 milyon liralık projelerle 9 bin kişiye iş öngörülüyor. Projelere verilecek teşvikler için de 'kiminle çalıştığına' ilişkin taahhüt istenecek.

Yeni Şafak
07:35 - 2/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:36 - 2/02/2017 Perşembe
Diğer
Her bir elemanın eğitimi için 2.500 liraya kadar destek verilecek.
Her bir elemanın eğitimi için 2.500 liraya kadar destek verilecek.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini kalkındırmak için hayata geçirilen Cazibe Merkezi Programı'na pek çok yatırımcının başvurduğunu söyledi. Bunlar arasında çağrı merkezleri konusunda verilen teşvikleri anlatan Bakan Elvan, şunları söyledi:



1 KİŞİ İÇİN 2.500 LİRA DESTEK


"Çağrı merkezinde binayı biz vereceğiz. Herhangi bir atıl kamu binası varsa onu vereceğiz. Veya bina yapımını kendisi gerçekleştirecek, biz ödeme yapacağız. Veya il özel idaresi yapacak. Fiber altyapıyı götüreceğiz. Oradaki yazılım, donanımla ilgili faizsiz kredi desteği vereceğiz. Makine-teçhizatla ilgili de. Her bir elemanın eğitimi için 2.500 liraya kadar destek vereceğiz. Şu ana kadar ön talepte 19 yatırımcı başvurdu. 8 bin 955 kişilik istihdam öngörüyorlar. 120 milyon liralık da yatırım öngörüyorlar. Bu yıl gerçekleştirecekler." Elvan, "Mevcut teşvik sistemlerinden de yararlanacaklar. Şu anki teşviklerden de yararlanacaklar" dedi.



İMALATTA 12.6 MİLYARLIK ÖN TALEP


Akşam'ın haberine göre, İmalat sanayii için 434 yatırımcının ön talepte bulunduğunu belirten Elvan, "Bunlar 12,6 milyarlık yatırım 59 bin 522 kişilik istihdam öngörüyorlar. Toplam yatırım tutarı 19,6 milyar lira, istihdam ise 112 bin 400 kişi oldu" diye konuştu.



TAAHHÜT ŞARTI GETİRİLDİ


Çağrı merkezlerinde taahhüt alacaklarının altını çizen Bakan Elvan, “Kimle çalıştığına, hangi firmaya, hangi kamu kurumuna çalıştığına dair taahhüt alacağız. Taahhüt almadan destek mekanizmasına başlamayacağız. Çünkü çağrı merkezini yapar iş bulamaz. Onun için taahhütü almak zorundayız” diye konuştu. Yer talepleri de olduğunu belirten Bakan Elvan, “OSB'nin içinde yer varsa öncelikli olarak OSB'den yer vereceğiz. Yer yoksa OSB dışından Hazine arazisi vereceğiz” ifadelerini kullandı.



İSTERLERSE BİNASI BİZDEN


Elvan: “Yatırım talebi geliyor. Bunu değerlendireceğiz. Daha sonra binaya yönelik arsa tahsisini yapacağız. Arsa tahsisinden sonra bina kısmı geliyor. Binaya yönelik binayı ister kendisi yapacak ya da 'Siz bana yapın' derse il özel idaresi veya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları (YİKOB) vasıtasıyla biz yaptıracağız. Binayı kendisi yaparsa bunun bedelini ödeyeceğiz" dedi.


#Çağrı merkezi
#Cazibe merkezi
#Lütfi Elvan
#İstihdam
7 yıl önce