|

Çekirdek girişimciye 5 milyonluk destek

Erken dönem girişimcilerin yer aldığı İTÜ Çekirdek’in 20 girişimcisine bir gecede 5 milyon TL destek yağdı. 70 aday ise Türkiye’nin büyük şirketlerini kurmak için yola çıktı.

Yeni Şafak
07:46 - 14/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 04:48 - 14/11/2016 Pazartesi
Diğer

Türkiye'de erken dönem girişimlerin en büyük destek aldığı merkezlerden biri olan İTÜ Çekirdek'in 5'inci kez düzenlenen Big Bang etkinliğinde ilgi bu sene de artış gösterdi. Girişimcilere 5 milyon TL destek yağdığı gecede 70 girişim İTÜ Çekirdek'te yer alma şansı yakaladı. Çekirdek'in tüm Türkiye'den gelen başvurulara açık yarışmasına bu yıl 5 bin 600'den fazla takım başvurdu ve seçilen 250 grup yarıştı.



20 grup bir yıl sürecek kuluçka programına girmeye hak kazandı ve yatırım gruplarının desteği ile 5 milyon TL'ye çıkan toplam kaynaktan payına düşen çekirdek sermayeyi alarak yola çıktı. Sabah'ın haberine göre, dört yılda ülke genelinde girişimci sayısının bin 850'ye yükseldiğini belirten İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, "İTÜ Çekirdek'te de dünya çapında girişimciler gelişiyor. Bu yıl ilk olarak yatırımcıları da sürece dahil ettik. Kuluçka merkezimiz İTÜ Çekirdek, dünyanın en iyi birkaç kuluçka merkezinden biri olmak için her gün gelişirken, girişimcilik yarışmamız Big Bang yakında Türkiye sınırlarını aşıp en önemli girişimcilik platformlarından birisi haline gelecek" dedi. Hedeflerinin milyar dolarlık şirketler yaratmak olduğunu söyleyen İTÜ ARI Teknokent İş Geliştirme Direktörü Arzu Eryılmaz ise 360 derece girişimciliğe imza attıklarını söyledi.



Geleceğin sanayicilerine maddi destek yağdı

Toplamda 175 bin TL kazanan, Mikrop ve Next Horizons ekibi Big Bang birincisi olurken, Teleporter ekibi 170 bin TL'nin, 3Z ise 150 bin TL'lik ödülün sahibi oldu. Big Bang'de dereceye giren diğer ekipler ise, 150 bin TL ile Smart Mimic ve WalkOVR 150 bin TL olarak sıralandı. Genel Kategori ve Otomotiv Teknolojileri kategorilerinde girişimciler İTÜ ARI Teknokent ve çok sayıda paydaşın oluşturduğu yatırım ve ödül havuzu ile desteklendi. Bu paydaşlar arasında İstanbul Sanayi Odası 300 bin TL'lik eğitim ve hızlandırma desteği ile birlikte Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü olan 200 bin TL nakit ödülü Mikrop ve 3Z arasında eşit olarak dağıtıldı.


#Çekirdek girişimci
#İTÜ Çekirdek
#Destek
#Prof. Dr. Mehmet Karaca
7 yıl önce