|

Çeltikçiler yeni sezondan umutlu

Türkiye’nin önemli çeltik üretim merkezlerinden Balıkesir’in Gönen, Manyas ve Bandırma ilçelerinde ekim sezonu başladı. Gönen Ziraat Odası Başkanı Özkurt, bu yıl üretimden ve hasat sezonundan umutlu olduklarını, 2016’ya göre yüksek verimli, kaliteli çeltik çeşitlerinin arttığını kaydetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/05/2017 Salı
Güncelleme: 00:01 - 23/05/2017 Salı
Yeni Şafak
​Çeltikçiler yeni sezondan umutlu
​Çeltikçiler yeni sezondan umutlu

Türkiye’nin önemli pirinç üretim merkezlerinden Balıkesir’in Gönen, Manyas ve Bandırma ilçelerinde çeltik ekimine başlandı. Gönen Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt, bu yıl 82 bin dekar alanda çeltik ekildiğini belirterek, “Bazı bölgelerde çiftçimiz tohumunu attı, tavalarına su salmaya hazır durumda” dedi.

KALİTELİ ÇEŞİDE İLGİ YÜKSEK

Özkurt, farklı çeşit çeltik ekilen alanlarda bu yıl, 2016'ya göre yüksek verimli, kaliteli çeşitlerin arttığını paylaşarak, "Yüzde 45’i Baldo olmak üzere Halilbey, Ronaldo, Cameron, Osmancık ve Efe gibi kaliteli çeşide yönelim yükseldi” diye konuştu.

FİYATTA ARTIŞ BEKLENTİSİ

Dekar başına 700 bin kilogram ürün beklediklerini bildiren Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez de "Geçen yıl Osmancık 1,6, Baldo 1,9 liradan satıldı. Bu yıl ise ürünlerin sırasıyla 2,5, 3 lira olmasını hedefliyoruz” dedi.

#Çeltik
#Balıkesir
#Gönen
7 yıl önce