|

Cesur öncülerin yanındayız

Girişimcilere ihracat odaklı düşünebilme kültürü, markalaşma ve tasarıma odaklanmaları çağrısında bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Turquality ve Marka programları ile küresel markalar oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Şu anda 160 firmayı desteklediklerini belirten Pekcan, “Amacımız cesur öncülerin yanında olmak ve onların cesaretini arttırmaktır” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 13/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:43 - 13/10/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Türk Ekonomi Bankası (TEB), Türkiye'nin en iyi girişimcilerini İstanbul'da buluşturdu. Ticaret Bakanlığı'nın himayesinde düzenlenen törende Türkiye'nin girişimcilik, teknoloji ve ihracat alanlarında gelişimine katkı vermek amacıyla hayata geçirilen TİM-TEB Girişim Evleri'nden 10 başarılı girişimciye ödülleri verildi.

MARKALAŞMA ÖNEMLİ

Törende konuşan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, girişimcilere ihracat odaklı düşünebilme kültürü, markalaşma ve tasarıma odaklanmaları çağrısında bulundu. Pekcan, “İşte bu yüzden girişimcilerimizin, ihracatçı olabilmeleri için her adımlarında, pazar araştırmasından markalaşma ve tasarım faaliyetlerine kadar Bakanlık olarak destekler sunuyoruz” dedi. Bu kapsamda sundukları desteklere ilişkin örnekler veren Pekcan, Turquality ve Marka programları ile küresel markalar oluşturmaya çalıştıklarını, şu anda 160 firmayı desteklediklerini söyledi.


DAHA İLERİYE TAŞIYACAK

Toplumların gerçekleştireceği atılımların ilk adımlarını girişimcilerin attığını kaydeden Pekcan, “Girişimci zihinler bir ülkenin zenginliği. Bu girişimci zihinleri harekete geçirecek tüm çalışmaları desteklemeli ve yüreklendirmeli” diye konuştu.

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici de bugün girişimciliğin bir araya gelmelerine vesile olduğunu belirterek, “Girişimciliğin önümüzdeki dönemde en önemli kelimelerden biri olacağını düşünüyorum. Türkiye’yi bulunduğu yerden daha da ileriye taşıyacak olan girişimcilik ruhu ve anlayışıdır” dedi.

Türkiye’nin inovasyonda dünyanın önde gelen ülkelerinden olduğunu kaydeden Leblebici, bugün Türkiye’nin ürettiği askeri ve tıp teknolojileriyle dünyada önemli bir konumda olduğunu vurguladı.

  • Yenilikçi bir ülkeyiz
  • TİM Başkanı İsmail Gülle ise, 2018 Küresel Girişimcilik Endeksi’ne göre Türkiye’nin 137 ülke arasında 37. sırada yer aldığını, “start-up yetenekleri” ve “yenilikçilikte” ise çok daha üst sıralarda olduğunu söyledi. TEB ile 2015’te yola çıkarak Türkiye’nin geleceğine ışık tutan girişimcilere katkı sağlayacak TİM-TEB Girişim Evleri’ni açmaya başladıklarını belirten Gülle, bugüne kadar 650’den fazla girişimci yetiştirdiklerini bildirdi. Gülle, TİM-TEB Girişim Evleri bünyesinde yer alan girişimcilerin geçen yıl 330 milyon TL ciroya ulaştığını kaydetti.

Kimler ödül aldı?

“Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen Girişimcisi Ödülünü” Delphisonic, “En Yüksek İhracata Ulaşan Girişimci Ödülünü” Rem People, “En Fazla Ülkeye İhracat Yapan Girişimci Ödülünü Miops”, “En Fazla Yatırım Alan Girişimci Ödülünü” Segmentify, “En Motive Edici Başarı Hikayesi Ödülünü” Dermis Pharma, “Uçtan Uca Girişimcilik Ödülünü” Indisera, “Anka Kuşu-Küllerinden Doğanlar Ödülünü” Scotty, “İlk Göz Ağrısı Ödülünü” Gastroclub, “Çevreye En Duyarlı Girişim Ödülünü Reengen, “En Başarılı Kadın Girişimci Ödülünü” Artge aldı.

#Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan
#Turquality ve Marka programları
#Ödül
6 yıl önce