|

Çiftçiye 38,4 milyon lira avans

Kayseri Şeker Fabrikası AŞ'nin sözleşmeli olarak pancar ekimi yapan çiftçilere, 38 milyon 425 bin lira avans ödediği bildirildi.

Yeni Şafak
15:47 - 2/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:51 - 2/06/2016 Perşembe
AA
Pancar ekimi yapan çiftçilere, 38 milyon 425 bin lira avans ödendi.
Pancar ekimi yapan çiftçilere, 38 milyon 425 bin lira avans ödendi.

62. kampanya döneminde Sivas, Kayseri, Yozgat ve Nevşehir'de sözleşmeli pancar ekimi yapan 9 bin 571 çiftçiye, 38 milyon 425 bin lira çapa avansı ödendi.



Avans ödemesi sırasında konuşan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, yaklaşık 15 gün önce de çiftçilere "faizden kurtarma avansı" ödediklerini bildirdi.



Akay, bu dönem yapılan ödemelerin çiftçiler için adeta "can suyu" olduğunu belirterek, şunları kaydetti:



"İnşallah bayramdan önce de bayram avansı ödememiz olacak. Temmuz sonuna doğru da sulama avansı ödeyeceğiz. Kurban Bayramı öncesinde yine bir avans uygulamamız olacak. Bizim asıl hedefimiz çiftçimizi başkalarına ve bankalara muhtaç etmemektir. Çiftçimizin bir sermayesi yok. Çiftçimiz kooperatifin bir üyesi olarak Kayseri Şeker ile sözleşme yaparak bu üretimi yapmaya çalışıyor. Bu sözleşme çerçevesinde biz de azami olarak bu katkıyı sağlamaya çalışıyoruz."



Açıklamaya göre, Kalkancık köyünde çiftçilik yapan Fazlı Akbudak da pancarın çiftçinin sigortası olduğunu belirtti.



Avans zamanında ödendiği için teşekkür eden Akbudak, "Başkanın ifade ettiği gibi faizden kurtarma, çiftçiyi başkalarına muhtaç etmeme adına güzel bir bir başlangıç oldu. İnşallah, ilerde temliklerden de kurtuluruz. Bize iyi bir can suyu oldu." ifadelerini kullandı.







#Kayseri Şeker Fabrikası
#Avans
#Ödeme
#Çiftçi
8 yıl önce