|

Çin'e Turk City merkezi

Çin’in İpek Yolu üzerinde bulunan Chuzhou şehrine ‘Turk City’ adında ticaret sanayi, kültür, sağlık ve turizm merkezi kurulması için çalışma başlatıldı. Bin 500 Türk firmasının yer alması beklenen merkezde 3 yıl kira alınmayacak.

Yeni Şafak
04:00 - 6/04/2015 понедельник
Güncelleme: 20:45 - 5/04/2015 воскресенье
Yeni Şafak

Çin'in Anhui Eyaletine bağlı Chuzhou Şehri Belediye Başkanı Zhang Xiangan, İpekyolu güzergahında bulunan şehirlerinde 'Turk City' adında bir Türk ticaret, sanayi, kültür, eğitim, sağlık ve turizm merkezi kurmak için çalışma yürüttüklerini belirterek, söz konusu merkezde bin 500 Türk firmasının yer almasını planladıklarını bildirdi. Ankara Ticaret Odasından (ATO) yapılan açıklamaya göre, Xiangan ve beraberindeki heyet, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci'yi makamında ziyaret etti.


Xiangan, ziyarette, Çin Halk Cumhuriyeti tarafından bir devlet projesi olarak ilan edilen ve Çin'de başlayıp Türkiye'ye uzanan yeni İpekyolu Projesi hakkında bilgi verdi.



İLK 3 YIL KİRA ALINMAYACAK


İpekyolu güzergahı üzerinde yer alan şehirlerinde Turk City adında bir Türk ticaret, sanayi, kültür, eğitim, sağlık ve turizm merkezi kurmak için çalışma yürüttüklerini anlatan Xiangan, bin dönümlük alan üzerine kurulacak merkezde bin 500 Türk firmasının yer almasını planladıklarını ifade etti. Xiangan, burada Türk firmalarına tahsis edilecek ofis ve mağazalar ile sanayi arsalarından ilk 3 yıl boyunca kira alınmayacağını bildirdi.


#Turk City
#çin
#Ankara Ticaret Odası
#Chuzhou
9 лет назад