|

Piyasaların korktuğu başına geldi: Çinli emlak devi yine ödemeleri kaçırdı

Mali sıkıntılar içindeki Çinli Evergrande üçüncü tahvil kupon ödemelerini de kaçırdı. Piyasaların sorunların diğer ülkelere de yayılacağı yönündeki endişeleri arttı. 300 milyar dolardan fazla borcu bulunan ve likidite sıkıntısı yaşayan şirket kupon ödeme süreleri dolan ödemelerini ilave 30 gün içinde ödeyemezse bu tahvilleri temerrüte düşmüş olacak.

10:05 - 12/10/2021 الثلاثاء
Güncelleme: 10:06 - 12/10/2021 الثلاثاء
Yeni Şafak
Çinli Evergrande üçüncü tahvil kupon ödemelerini de kaçırması piyasaları endişelendirdi.
Çinli Evergrande üçüncü tahvil kupon ödemelerini de kaçırması piyasaları endişelendirdi.

Ağır borç yükü altındaki Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande Group, üç hafta içinde üçüncü tur tahvil kupon ödemelerini zamanında yapamazken, piyasaların sorunların diğer ülkelere de yayılacağına dair endişelerini artırdı.


148 MİLYON DOLARLIK ÖDEME YAPMASI GEREKİYORDU

Bazı tahvil sahipleri, geçen ay dolar cinsi iki tahvilinin kupon ödemesini kaçıran Evergrande'nin Nisan 2022, Nisan 2023 ve Nisan 2024 tahvillerinin toplam
148 milyon dolarlık kupon ödemeleri için son ödeme tarihi olan bugün TSİ 0700'a kadar kupon ödemesi almadıklarını söyledi.

30 GÜN İÇİNDE ÖDEYEMEZSE TEMERRÜTE DÜŞTÜ

300 milyar dolardan fazla borcu bulunan ve likidite sıkıntısı yaşayan şirket kupon ödeme süreleri dolan ödemelerini ilave 30 gün içinde ödeyemezse bu tahvilleri temerrüte düşmüş olacak.

#Çinli emlak devi
#Evergrande Group
#Çinli gayrimenkul şirketi
#Tahvil ödemesi
٪d سنوات قبل