|

Çinli şirketi Trump kurtaracak

ABD şirketlerinin Çinli elektronik ve telekom ekipmanı üreticisi ZTE Corp'a parça ve yazılım satmasının yedi yıl süreyle yasaklanmasının ardından Başkan Donald Trump, ZTE'yi kurtarmak için Çin ile çalıştığını söyledi.

Yeni Şafak
11:25 - 14/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:35 - 14/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
ZTE Corp
ZTE Corp

Dünya çapında iş yapan akıllı telefon ve telekom ekipmanları üreticisi olan Çinli ZTE'nin Trump yönetiminin kararı sonrasında faaliyetlerini durdurduğunu açıklamasının ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. Donald Trump, ZTE için

Ticaret Bakanlığı'na sorunu halletme talimatı verdiğini duyurdu.

TWİTTER'DAN AÇIKLADI

ABD Başkanı Trump ZTE açıklamasını Twitter'dan yaptı. Trump Twitter'dan yaptı
ğı açıklamada ZTE ile ilgili şu sözleri söyledi;


" Çin Başbakanı Xi ve ben, büyük bir Çinli telefon şirketi olan ZTE'nin işine geri dönmesi için birlikte çalışıyoruz. Çin'de çok fazla iş kaybedildi. Ticaret Bakanlığı'na sorunu halletme talimatı verildi.''

BEYAZ SARAY'DAN BİLDİRİ

Trump'ın tweeti sonrasında Beyaz Saray da, Başkan Trump'ın Ticaret Sekreteri Wilbur Ross'un ZTE'nin içerdiği düzenleyici eylemi çözüme kavuşturmak için ilgili yasa ve yönetmeliklere uygun olarak bağımsız kararını kullanmasını beklediğini belirten bir bildiri yayınladı.


PARÇA SATIŞI YASAKLANMIŞTI

ZTE'nin ABD'de üretilen ürünleri yasadışı yollarla İran'a göndererek ABD'nin ihracat yasaklarını ihlal ettiğinin ortaya çıkmasından sonra Washington, Amerikan şirketlerinin ZTE'ye parça ve yazılım satışını yedi yıl süreyle yasaklamıştı.

75 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

ZTE'nin durumu, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının bugüne kadarki en görünür sonucu haline gelmiş oldu. Çinli şirket yaklaşık 75.000 kişiyi istihdam ediyor. Aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri'nde akıllı telefonların dördüncü büyük sağlayıcısı olarak biliniyor.


#Trump
#Donald Trump
#ZTE
6 yıl önce