|

Çocuklara kuru üzüm

Bugünden itibaren okullara haftada 2 kez 25'er gramlık paketlerde kuru üzüm dağıtılacak. Programla çocukların dengeli beslenmesine katkıda bulunmak ve kuru meyveyi çocuklara sevdirmek amaçlanıyor.

Yeni Şafak ve
08:43 - 26/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:48 - 26/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Kuru üzüm dağıtımı programı bugünden itibaren yürürlüğe giriyor.
Kuru üzüm dağıtımı programı bugünden itibaren yürürlüğe giriyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa çalışmasıyla okullara kuru üzüm dağıtılacak. "Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı Programı" kapsamında anaokulu, uygulama sınıfı ve temel eğitim birinci kademe (ilkokul) öğrencilerine kuru meyve tüketim alışkanlığı kazandırılması; öğrencilerin dengeli ve yeterli beslenmesine katkı sağlamak amaçlanıyor.

HAFTADA İKİ GÜN 25'ER GRAMLIK PAKETLER

2018'de her öğrenciye haftada 2 gün 25'er gramlık paketler halinde, 9 numara kalitede sultani çekirdeksiz üzüm dağıtılacak. Aile hekimleri, öğretmen veya veliler tarafından kuru üzüme duyarlılığı tespit edilen ve kuru üzüm tüketimini kabul etmeyen öğrenciler okul idarelerince dağıtım kapsamında tutulacak.

BUGÜN BAŞLIYOR

Kuru üzümlerin paketlenmesi, depolanması, tanıtım masraflarına yüzde 8 hizmet bedeli eklendikten sonra oluşan tutar üzerine KDV eklenerek faturalandırılan tutar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca ilgili yılda genel bütçeden karşılanacak.

Dağıtımlar bugünden itibaren başlayacak

#Kuru üzüm
#Okul
#Dağıtım
#Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı
#Sağlık Bakanlığı
#Milli Eğitim Bakanlığı
6 yıl önce