|

Erdoğan'dan piyasalara mesaj: Seçime kalmadan dağıtacağız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alınan önlemler ile piyasalara kasıtlı olarak pompalanan karamsarlık havasının seçime kalmadan dağıtılacağını söyledi.

Yeni Şafak
15:19 - 11/05/2018 Cuma
Güncelleme: 16:05 - 11/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

TOBB Hizmet ve Şeref Belgesi Takdim Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomi üzerinde oynanan oyunlara değinerek piyasalara net mesaj verdi..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bizi ne kur spekülatörleri, faiz lobisi, ne derecelendirme kuruluşu maskesi altında gizlenen Türkiye düşmanları ilgilendirmez. Bunlar bizi bağlamaz. Bugüne kadar ekonomide attığımız her adımı istişare ederek attık. Her platformda sizlerin görüşlerini dinledik. Reformlarımızın çoğunun altında ortak imzamız var. Tüm saldırıları da yine sizlerle göğüsledik.

''FARKLILIKLAR BİZİM GÜCÜMÜZ''

Buradaki farklı fikirlerden, farklı inançlardan arkadaşlarımız olduğunu biliyorum. Bu farklılıklar bizim gücümüzdür. Aynı evde yaşayanlar nasıl kardeşse, sizlerin her birini de kardeşim olarak kabul ediyorum. Sizlerin sevinci, bizim sevincimizdir.

''RAHATSIZ ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORLAR''

Ekonomi nazik bir alan, söylentilere, dedikodulara çok açık olan ekonomiye ne derece titizlikle yaklaşıyorsak, birileri de o derece hoyrat biçimde bunun üzerine çullanıyor.
Tamamen küresel ekonomide yaşanan dalgalanmaların eserini, sizleri ve milleti rahatsız etmek için var güçleri ile çalışıyorlar.

'' 2 NUMARAYIZ''

Geçen yılın ortalaması 7.4 büyüme oranı var. Dünyada bir defa biz bir numarayız. OECD ülkeleri arasında 2 numarayız. Bu ülke ile kredi derecelendirme kurumu şunu söylemiş. Bunları bırakın.

KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARINA TEPKİ

Kredi derecelendirme kuruluşlarını bırakın bunlar cambaz. Batmış komşuyu bunlar 4 derece yukarı taşıdılar. Bizimle ilgili herhangi bir not verme yetkin yok, sen hangi öğrencinin hocasıysan onlara not ver, bize veremezsin.
Ve inşallah bu sene de ilk çeyrekte gelecek olan şuan görünen o, bu geçen yılın ortalamasına göre bizim tahminimiz.

''TÜRKİYE KABINA SIĞMAYACAK''

Türkiye artık kabına inşallah sığmayacak. Seçime gidiyoruz, bu halde kabına sığmayacak.
Çok haklı bir ivmeyi biz yakalamış durumdayız. Petrol fiyatlarının 40 dolarlar düzeyden 80 dolara gittiği küresel finans akışındaki ciddi daralmanın yaşandığı sonuçlar, geleceğimiz için hepimize ümit veriyor.

İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI

Madem piyasalarda tedirginlik var. Bunun teşhisini yapmak ve tedbirini almak hepimizin görevidir.
Allah nasip ederde 24 Haziran'da görevi tekrar alırsak faiz mücadelesinden zaferle çıkacağımıza inanıyorum. Faiz her kötülüğün hem anası hem de babasıdır. Bize ne oluyor? 4,6'ya indirdik tek haneliye geldi. Batı Gezi olaylarını patlattı. Kısa orta ve uzun vadeli tedbirleri hayata geçireceğiz. Hızlandırdık. Gereken tadilatları yaptık. TBMM'deki Varlık Barışı bunlardan biriydi. Başbakanımızın açıkladıkları vardı. İş yapma kolaylılığı ve teşviklerle ilgili düzenlemeleri biliyorsunuz. Kamu bankalarının öncülüğünde gayrimenkul sektörünü hareketlendirmeye yönelik düşük faizli kredi uygulamasını başlattık.

PİYASALARA NET MESAJ

Aldığımız ve alacağımız önlemler ile piyasalara kasıtlı olarak pompalanan karamsarlık havasını seçime kalmadan dağıtacağız.

''TEŞVİK ETMEKTE FAYDA VAR''

Emeklilerimize ikramiyeler başta olmak üzere, dar gelirlileri desteklemeye yönelik adımlarda ekonomiye olumlu yansıyacak. Piyasaya imkan geliyor. Türkiye'yi sadece mevcut kaynaklarımızla büyütemeyeceğimizin farkındayız. Uluslararası yatırımcıları ülkeye çekmeye, ülkemizdeki yatırımcıları da yeni yatırımlara teşvik etmekte fayda var.

Elimizdeki sermayeyi kullanmak mecburiyetindeyiz. Bizim çift haneli büyüme rakamlarını hedeflememiz gerekiyor. Aldığımız ve alacağımız tedbirlerle piyasalara kasıtlı olarak pompalanan karamsarlık havasını seçime kalmadan dağıtacağız. Yerli otomobillerle ilgili çalışmalar iyi noktada. Meyvesini görmeye başlayacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce kürsüye gelen Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşamasından satır başları ise şöyle;

"Kriz senaryoları ardından algı yönetimlerinin ardı arkası kesilmedi. Türkiye'nin 50 yıldır kanayan yarası olan 23 milyon konut stokunun yarısından fazlasını ilgilendiren yapılarla ilgili sorunu artık sürdürülemez hale gelmiş imarla mülkiyetle ilgili birçok sorun var. Bunları kökten çözecek bir imar barışını da parlamentodan geçirdik Cumhurbaşkanımızın onayına gönderdik. Konut sektöründe bir kampanya başlattık.

Emeklilerimizi de Cumhurbaşkanımızın verdiği talimata göre her bayramda biner lira ikramiye vermeye karar verdik ve yasasını çıkardık. İmkanlarımız daha da artacak ve toplumun bütün kesimlerinin refahtan faydalanmasını sağlayacağız."


#TOBB
#Binali Yıldırım
#Ödül tören
#Erdoğan
#Piyasalar
#Dolar
#Cumhurbaşkanı
6 yıl önce