|

Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden Türkiye'ye küstah tehdit: TL'de pozisyon almayacağız

Merkez Bankası'ndaki görev değişikliği sonrası Türkiye'ye yönelik gerçekleştirilen kur operasyonu ekonomi yönetimi tarafından gelen mesajlarla baskılanırken bir tehditvari açıklama da İsveç merkezli uluslararası yatırım bankası Nordea’nın küresel strateji şefi Andreas Steno Larsen'dan geldi. Larsen sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında ''Erdoğan Merkez Bankası’nı yönettiği sürece Türk Lirası’nda hiçbir zaman boğa pozisyonu almayacağız” ifadelerini kullandı.

15:37 - 22/03/2021 Pazartesi
Güncelleme: 15:55 - 22/03/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
 Nordea’nın küresel strateji şefi Andreas Steno Larsen
Nordea’nın küresel strateji şefi Andreas Steno Larsen

Rekor faiz artışları ile tepkilerin odağında yer alan Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınarak yerine Şahap Kavcıoğlu'nun atanması bazı yabancı finans kuruluşlarını rahatsız etti.

İngiliz gazetesi Financial Times, Merkez Bankası'ndaki görev değişikliğine yönelik yayınladığı haberinde “Merkez Bankası’nın başına daha düşük faiz oranları için lobi yapan bir akademisyen getirildi” ifadelerini kullandı.

Türkiye düşmanlığı ile bilinen Yatırım Uzmanı Timothy Ash ise Twitter hesabından yeni Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu ve Türkiye piyasalarını tehdit etti.

Ash, ‘Kavcıoğlu’nun piyasalar tarafından cezalandırılacağını ve Naci Ağbal'dan daha fazla faiz artırımı yapmak zorunda bırakılacağını’ yazarak Türkiye ekonomisine yönelik kur operasyonunun sinyalini verdi.

8,38 SEVİYESİNE KADAR TIRMANIP HIZLA GERİLEDİ

Peş peşe yapılan açıklamaların ardından gece saatlerinde Asya piyasalarında yüzde 16 artışla 8,38 seviyelerine kadar yükselen doların ateşi ise Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın piyasalara yönelik sabah saatlerinde verdiği mesajlar ile söndü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÜZERİNDEN 'TÜRK LİRASI'NDA POZİSYON ALMAYACAĞIZ' TEHDİDİ

Döviz kurları üzerinden Türkiye'ye yönelik operasyon piyasalara verilen mesajlarla boşa çıkarken bir tehditvari açıklama da İsveç merkezli uluslararası yatırım bankası Nordea’nın küresel strateji şefi Andreas Steno Larsen'dan geldi.


Larsen Twitter’da yaptığı değerlendirmede,“
Erdoğan Merkez Bankası’nı yönettiği sürece Türk Lirası’nda hiçbir zaman boğa pozisyonu (iyimser pozisyon) almayacağız
” dedi.
#​Merkez Bankası
#Naci Ağbal
#Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu
#Andreas Steno Larsen
3 yıl önce