|

Daha hızlı koşma zamanı

Otomotivle ilgili devam eden projeleri olduğunu söyleyen Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, "Biz bu yatırımları yapmaya devam edeceğiz. Ülkemiz için katma değer yaratma yarışı içinde olacağız" dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 8/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:28 - 8/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Ali Kibar - Önder Göker
Ali Kibar - Önder Göker

Otomotiv pazarının yılın 8 ayında ciddi bir daralma yaşadığını söyleyen Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, döviz kuru artışı ile ÖTV anlamında yüzde 45 hatta 50 barajında vergilendirilecek ürünün dahi kalmadığını söyledi. Kibar, ürünlerin fiyatlarına yansıyan yabancı paranın etkisinin yanı sıra aynı zamanda vergi matrahlarındaki ilave artışın da ek yük olarak gelmesiyle pazardaki düşüşün gelecek aylarda daha hızlı olacağını düşündüğünü ifade etti.

İyileştirme can suyu olur

Kibar, "Dolayısıyla belki giriş ÖTV rakamlarıyla ilgili adeta can suyu denilebilecek bir iyileştirmenin yapılması, hazine anlamında da maliye otoritesi anlamında da öngördüğü hasılatları çok daha düşmeden tahsil edebilmesi yönüyle de faydası olur diye düşünüyorum” dedi. Bu tedbirin hızla alınması pazardaki düşüşün biraz daha yavaşlaması anlamına gelir" diye konuştu. Kibar, döviz kurundaki artış nedeniyle iç piyasayla ilgili hedefi iki kez aşağı revize ettiklerini anlattı..

"Yatırımlara devam"

Hyundai’nin 2025 yılına kadar global anlamda 26 modelinde hibrit, elektrikli ve hidrojen yakıt teknolojili donanımlarının devreye gireceğini belirten Kibar, Fuel Cell teknolojili otomobilde ilk seri üretimi yapan firmanın da Hyundai olduğunu söyledi. Kibar, “Kurum olarak da şirket olarak da yatırımlarımızı yaptık. Geçtiğimiz 1-2 yıl içinde de farklı sektörlerde yaptığımız yatırımlar oldu. Otomotivle ilgili devam eden projelerimiz var, biz bu yatırımları yapmaya devam edeceğiz. Ülkemizin içinde katma değer yaratan kişi ve kurumlar arasında olma yarışı içinde olacağız” dedi.

#Ali
#Önder Göker
6 yıl önce