|

Dede ocağına 35 milyonluk yatırım

Yapı kimyasalları sektörününün öncü markalarından Kalekim bünyesinde Balıkesir’de 35 milyon lira yatırımla hizmete açılan yedinci fabrika üretime başladı. Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, dede ocağı Balıkesir’deki açılış konuşmasında Kalekim’i seri yatırımlarla bölgesel bir güç haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2018 Cuma
Güncelleme: 01:11 - 27/07/2018 Cuma
Yeni Şafak
Kale Grubu’nun 61. kuruluş yıldönümü programları çerçevesinde gerçekleşen açılış törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı , Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu katıldı.
Kale Grubu’nun 61. kuruluş yıldönümü programları çerçevesinde gerçekleşen açılış törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı , Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu katıldı.
BURAK KARACA

Balıkesir'deki yatırımı için geçtiğimiz yılın ekim ayında ilk kazmayı vuran Kalekim, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde 12 bin 500 metrekarelik kapalı alanda konumlandırdığı fabrikasının açılışını dün gerçekleştirdi. 35 milyon lira tutarında yatırım maliyeti olan yeni tesisin son yıllarda lojistik, hammadde ve pazara yakınlığı ile dikkat çeken Balıkesir'de devreye alınmasının şirketin Ege Bölgesi'ndeki faaliyetlerini güçlendirmesi bekleniyor. Yapı kimyasalları sektöründe yüzde 50’nin üzerinde pazar payına sahip olan Kalekim, seri yatırımlarla bölgesel bir üs kurmayı hedeflerken, aynı zamanda kentin sanayileşmesine ve ticaretinin gelişmesine de katkı sunacak. İstanbul, Isparta, Mersin, Yozgat, Erzurum ve Mardin'de yer alan fabrikalarına son halkayı da ekleyen Kalekim, 7 ilde 7 coğrafi bölgeye hizmet verecek. Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, açılışta yaptığı konuşmada, Balıkesir’in “ata yurdu” olduğunu anlatarak “Rahmetli dedem Mehmet Şeref Eğinlioğlu, kentin ilk sanayicilerindendi. Bu sebeple açılışını yaptığımız Kalekim fabrikasının gönül dünyamızdaki yeri gerçekten çok farklı” ifadelerini kullandı.

TEKNOLOJİ ODAKLI TESİSE GEÇİŞ

Kalekim’in kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen Okyay, markanın 45’inci yılında yapı kimyasallarında üretim ve satış kapasitesiyle Türkiye’nin yanı sıra bölgede birinci, Avrupa’da ise beşinci sırada yer aldığı bilgisini verdi. Kalekim ile yurt içinde 7 ilde 7 fabrikaya, 500 çalışana, 700 bin ton satışa ve yaklaşık 400 milyon lira ciroya ulaştıklarını aktaran Okyay, emek yoğun işten otomasyon ve teknoloji yoğun üretime geçtiklerini söyledi.


HER ÇEŞİT ÜRETİM YAPACAK

Kalekim’in faaliyet gösterdiği tüm iş kollarında üretim yapabilecek kapasitesiyle, 51 bin metrekare saha, 25 bin metrekare kapalı alan büyüklüğüne sahip fabrikada, her türlü yapı kimyasallarını kapsayan seramik yapıştırıcıları, derz dolguları, su ve ısı yalıtım malzemeleri, iç ve dış cephe boyaları, dekoratif boya ve sıvaları en yeni teknolojiyle üretilecek. Kale Grubu, bu yatırımla eş zamanlı olarak bütün boya ürünlerini Bi’Boya markası altında toplayıp pek çok yenilik getiren dijital uygulamalarını da hayata geçirecek.

Savunmada projelere ortak olduk

Kale Grubu’nun yapı ürünleri ile savunma ve havacılık grubu olmak üzere iki ana eksende büyüdüğünü vurgulayan Zeynep Bodur Okyay, şöyle devam etti: “Her biri kendi alanında lider 17 şirketimiz ve 5 bini aşkın çalışanımızla yola devam ediyoruz. Lokomotif şirketimiz Kaleseramik ile bir yandan sektör liderliğine devam ederken bir yandan geleceğe yatırım yapıyoruz. Dijital dönüşüm ve müşteri yolculuğu alanında büyük bir program yürütüyoruz. Bir diğer inovatif büyüme alanımız olan savunma ve havacılıkta ise bir yandan küresel iş birliklerini derinleştirirken diğer yandan yerlileşme programının en önemli paydaşlarından biri olarak, pek çok yenilikçi projeyi hayata geçirdik, geçiriyoruz. Milli piyade tüfeğinden turbojet motora kadar, tasarımı tamamlanıp seri üretim aşamasına gelmiş yerli projelerin ötesinde bu yıl odağımızda muharebe uçağımızın motorunu İngiliz Rolls-Royce ile birlikte üretme hedefimiz var.”

  • Yurt dışı için vites yükseltti
  • Bugün dünyanın pek çok yerinde güçlü bir dağıtım ağına sahip olan Kalekim, ürünlerini 70 ülkede tüketici ve profesyonellerle buluşturuyor. İhracatının yüzde 6’sını Avrupa Birliği ülkelerine, yüzde 35’ini Ortadoğu’ya, geri kalanını tüm dünyaya gerçekleştiriyor. Yurtdışı pazarlarda yerinde üretime yönelerek küresel bir marka olma yolunda ilerleyen Kalekim, özellikle Ortadoğu, Orta Avrupa ve Afrika’da farklı açılımlara ağırlık veriyor. 2016 yılında Kenya’da farklı bir büyüme ve yatırım projesi başlatan şirket, burada yerel işbirlikleri kurarak, lisanslı üretim ve “know-how” transferiyle ilerliyor. Kalekim, yakın gelecekte Cezayir’e de yatırım yapmayı planlıyor.
#Yapı kimyasalları
#Kale Grubu
#Zeynep Bodur Okyay
6 yıl önce