|

Değerli TL için yerli üretim şart

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Türk lirasının değerini korumak istiyorsak enflasyonu kontrol altına almak, yurt içinde üretimi arttırıp ithalatı azaltarak ihracata yönelmek durumundayız" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:45 - 21/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
MÜSİAD Sakarya Şubesi  geleneksel iftar ve 20. yıl programı yaptı.
MÜSİAD Sakarya Şubesi geleneksel iftar ve 20. yıl programı yaptı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Türk lirasının değerini korumak istiyorsak enflasyonu kontrol altına almak, yurt içinde üretimi artırıp ithalatı azaltarak ihracata yönelmek durumundayız" dedi.

Kaan, MÜSİAD Sakarya Şubesi'nce bir tesiste düzenlenen geleneksel iftar ve 20. yıl programında yaptığı konuşmada, şöyle konuştu: "Enflasyon gibi büyük bir etkiyi gözardı ederek sorunları sadece kura endekslemek bizim açımızdan gerçekçi değil çünkü döviz kurunun yükselmesinin en önemli nedenlerinden biri de insanların paralarının değerini koruma isteğidir. Bu bakımdan enflasyonun ekonomik, sosyal, hatta siyasal faaliyeti olan bir olgu olduğunu burada ifade etmek istiyorum. Türk lirasının değerini korumak istiyorsak enflasyonu kontrol altına almak, yurt içinde üretimi artırıp ithalatı azaltarak ihracata yönelmek durumundayız."

FAİZSİZ İŞ MODELLERİ GELİŞTİ

Kaan, faizsiz ortak iş modelleri geliştirdiklerini belirterek, "Gayrimenkul yatırımlarından elde edilen geliri, yatırımcılara paylaşmayı sağlayan bir modeli hayata geçiriyoruz. Bu alanda ayrıca 81 ilde 81 orta ölçekli sanayi tesisi kurmak ve uzun vadede iş yeri edinme projesini de hayata geçirmek için çalışıyoruz" diye konuştu.

Sermayenin birleşmesi elzem

Kaan, faizin ekonominin olmazsa olmaz şartı olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Mevcut sistem bize, bu gelirler ne kadar çok biriktirilirse sermayenin o kadar çok artacağını söylüyor. Faizsiz bir ekonomide yönetimdeki sermaye kendi kaynaklarından sağlanması gerekmektedir. Sermayesi olan, sermayesi kadar iş yapacaktır. Eğer bir kişi sermayesi yetmiyorsa birkaç kişi birleşecek ve böylece şirketler oluşacaktır. Bu bakımdan mevcut ekonomik sistem içerisinde faize karşı güçlü ve sürdürülebilir bir platformun tesis edilmesi için sermayenin birleşmesi son derece önemli ve elzemdir.”

#MÜSİAD
#Sakarya
#Abdurrahman Kaan
6 yıl önce