Değerli TL için yerli üretim şart

Yeni Şafak, Haber Merkezi
04:00, 21/05/2018, Pazartesi
Yeni Şafak
Değerli TL için yerli üretim şart
MÜSİAD Sakarya Şubesi geleneksel iftar ve 20. yıl programı yaptı.

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Türk lirasının değerini korumak istiyorsak enflasyonu kontrol altına almak, yurt içinde üretimi arttırıp ithalatı azaltarak ihracata yönelmek durumundayız" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Türk lirasının değerini korumak istiyorsak enflasyonu kontrol altına almak, yurt içinde üretimi artırıp ithalatı azaltarak ihracata yönelmek durumundayız" dedi.

Kaan, MÜSİAD Sakarya Şubesi'nce bir tesiste düzenlenen geleneksel iftar ve 20. yıl programında yaptığı konuşmada, şöyle konuştu: "Enflasyon gibi büyük bir etkiyi gözardı ederek sorunları sadece kura endekslemek bizim açımızdan gerçekçi değil çünkü döviz kurunun yükselmesinin en önemli nedenlerinden biri de insanların paralarının değerini koruma isteğidir. Bu bakımdan enflasyonun ekonomik, sosyal, hatta siyasal faaliyeti olan bir olgu olduğunu burada ifade etmek istiyorum. Türk lirasının değerini korumak istiyorsak enflasyonu kontrol altına almak, yurt içinde üretimi artırıp ithalatı azaltarak ihracata yönelmek durumundayız."

FAİZSİZ İŞ MODELLERİ GELİŞTİ

Kaan, faizsiz ortak iş modelleri geliştirdiklerini belirterek, "Gayrimenkul yatırımlarından elde edilen geliri, yatırımcılara paylaşmayı sağlayan bir modeli hayata geçiriyoruz. Bu alanda ayrıca 81 ilde 81 orta ölçekli sanayi tesisi kurmak ve uzun vadede iş yeri edinme projesini de hayata geçirmek için çalışıyoruz" diye konuştu.

Sermayenin birleşmesi elzem

Kaan, faizin ekonominin olmazsa olmaz şartı olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Mevcut sistem bize, bu gelirler ne kadar çok biriktirilirse sermayenin o kadar çok artacağını söylüyor. Faizsiz bir ekonomide yönetimdeki sermaye kendi kaynaklarından sağlanması gerekmektedir. Sermayesi olan, sermayesi kadar iş yapacaktır. Eğer bir kişi sermayesi yetmiyorsa birkaç kişi birleşecek ve böylece şirketler oluşacaktır. Bu bakımdan mevcut ekonomik sistem içerisinde faize karşı güçlü ve sürdürülebilir bir platformun tesis edilmesi için sermayenin birleşmesi son derece önemli ve elzemdir.”

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026