|

Dengelenme sağlandı

Son 6 aydır hükümetin attığı adımların beklentileri büyük oranda karşıladığını belirten Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, “Tüm sektörler elini taşın altına sokarak başta hükümet olmak üzere belirli bir yol aldı. Dengelenme sağlandı” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 4/02/2019 Pazartesi
Güncelleme: 00:22 - 4/02/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Mehmet Göçmen
Mehmet Göçmen

Sabancı Holding CEO'su Mehmet Göçmen, yabancı yatırımcıların tekrar Türkiye’ye çekilmesinin çok önemli olduğunu belirterek, Türkiye'nin dijital dönüşüm yapacağı alanlarının dünya yatırımcısına iyi anlatması gerektiğini söyledi. İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen 49. Dünya Ekonomik Forumu’na katılan Göçmen, burada açıklamalarda bulundu. Son 6 aydır hükümetin attığı adımların, beklentileri büyük oranda karşıladığını ifade eden Göçmen, şunları söyledi: "Tüm sektörler elini taşın altına sokarak başta hükümet olmak üzere belirli bir yol aldı. Dengelenme sağlandı. Esas işimiz şimdi başlıyor. Bugüne kadar yapılanlar, yangını söndürmek için doğru işlerdi. Türkiye’ye yabancı yatırımcıyı çekecek yeni yol haritasını beraber hayata geçirmemiz lazım. Yapılan iş çok iyi ama 'artık olduk' diyemeyiz. Pusulamız, dijital dönüşüme dayanan yeni bir üretim modeli ol malı.”

KOMPOZİT DEMİRİN YERİNİ ALIYOR

  • Kompozit alanında tüm dünyada yatırım yaptıklarına da değinen Göçmen, kompozitin demirin yerini aldığını söyledi. Göçmen, enerjide ise Türkiye’de açık ara en büyük olduklarını ve 11 milyar dolara yakın yatırım yaptıklarını dile getirdi.
#Sabancı Holding
#Mehmet Göçmen
5 yıl önce