|

Dericilerde tek listeli seçim

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde (TİM) seçimler sürüyor. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin de içinde yeraldığı İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nde (İDMİB) seçim yapıldı. Tek liste ile gidilen oylamada Mustafa Şenocak İDMİB’in başkanı seçildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/04/2018 Cuma
Güncelleme: 00:33 - 20/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
Mustafa Şenocak İDMİB’in başkanı seçildi.
Mustafa Şenocak İDMİB’in başkanı seçildi.

Şenocak geçtiğimiz 4 yıllık süreçte başkanlık görevini yürütüyordu. Şenocak, yaptığı konuşmada sadece 2017 yılında 186 ülkeye, 1,5 milyar dolar değerinde ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Sektörün 2017 yılında bir önceki yıla göre de yüzde 9’luk bir büyüme yakaladğını belirten Şenocak "Hep birlikte çok çalışarak Birliğimiz için konulan 2023 hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

DEĞİŞİM YOK; TANIDIK İSİMLER YÖNETİMDE

İDMİB yönetimi tanıdık isimlerden oluşuyor. Başkan Mustafa Şenocak İDMİB yönetiminde yaklaşık 20 yıldır görev yapıyor. Yeni yönetimde yeralan Erdal Matraş ise 21 yıldır İDMİB yönetiminde yeralıyor. Yönetimde bulunanların uzun yıllardır aynı kişilerden oluşması dikkatleri çekti.

DERİ SEKTÖRÜNDE HAREKETLİLİK SÜRÜYOR

Seçim günü deri sektörün önemli sivil toplum kuruluşlarında sıcak dakikalar yaşandı. Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASAD) Başkanı Sülayman Gürsoy, istifa ettiğini açıkladı. Gürsoy, İDMİB seçimlerine tepki olarak üyelerine gönderdiği mesajla başkanlığı bıraktığını açıkladı. Gürsoy yaptığı açıklamada 450 üyeli ve tamamı ihracatçı olan TASD'nin yönetimde yer alamamasını eleştirdiklerini kaydetti.



Yeni İDMİB yönetimi

İslam Şeker- Pati Ayakkabıcılık, Güven Karaca- Güven Karaca Deri, Mehmet Musa Evin- Gürsel Deri, Erdal Matraş- Matraş Deri, Oğuz İnler- Karyoka Ayakkabı, Tanju Geçgören- Süed Mod Deri, Abdil Vedat Yakupoğlu- Yakupoğlu Deri, Bekir Burak Uyguner- Uyguner Deri, Abdülsabur Endican- Sabır Endican Ayakkabıcılık, İmdat Çalışkan- Damla Ayakkabı.

#Türkiye İhracatçılar Meclis
#Süleyman Gürsoy
#Seçim
6 yıl önce