|

Dev işbirliği! Hidrojen motoru üretecekler

Gelecek yıl hidrojenli SUV çıkaracağını açıklayan Güney Koreli Hyundai ilk adımı attı. Hyundai, İtalyan otomotiv devi Fiat Chrysler ile hidrojen motoru üretmek için el sıkıştı.

Yeni Şafak
15:01 - 4/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 15:25 - 4/12/2017 Pazartesi
Hidrojen motorlu Hyundai
Hidrojen motorlu Hyundai

Hidrojen motoru üretecek ikilinin anlaşmasının şanzımanları da kapsadığı açıklanırken FCA CEO'su Sergio Marchionne ortaklığı 'güçlü' olarak niteledi. Milano yakınlarındaki Alfa Romeo Müzesi'nde duyurulan anlaşmayla ilgili Marchionne "Diğer otomobil üreticilerinin ileri düzey şanzıman ve hidrojen teknolojilerimize ilgi göstermesi memnuniyet verici." dedi.


PİYASAYI DOMİNE ETMESİ BEKLENİYOR

Habertürk'ün haberine göre; Fosil yakıtlar sonrası piyasayı domine etmesi beklenen elektrikli teknolojinin yanı sıra hidrojenin de önemli yer tutması bekleniyor. Ticari yakıt pili araçlarında lider olan Hyundai son dönemde Japon Toyota'nın gerisine düşmüştü.


HİDROJENLİ SUV ÇIKARACAK

Hyundai halihazırdaki ix35 üretimine ek olarak gelecek yıl hidrojenle güçlendirilmiş büyük SUV da çıkaracağını açıklamıştı. Fiat Chrysler ise sınırlı durumda da olsa elektrikli araba geliştirmeye odaklanmış durumda. Geçen yıl Pacifica minivan modelinin hibrid modelini çıkaran FCA, gelecek yıl için 500 subcompact modelinin plug-in versiyonunu hazırlıyor.


BİRLEŞME NİYETİ YOK

Birinci ağızdan birleşme aradığı yaz aylarında teyit edilen Fiat Chrysler'in ismi sık sık General Motors ve Volkswagen ile birleşme dedikodularıyla anılmıştı. Hyundai iş birliği de akıllara birleşme ihtimalini getirse de Marchionne böyle bir niyetin olmadığını açıkladı.

DEĞER KAYBETTİ

Haberlerin ardından Hyundai hisseleri piyasaların açılış gününde yüzde 1.2 değer kaybetti.

#Fiat Chrysler
#General Motors
#Hyundai
6 yıl önce