|

Dev market de uygun et satışına başladı

Gazetelere verdiği ilan ile Migros da ucuz et satışına girdi. Tıpkı Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) belirlediği fiyatlara göre kıymanın kilosunu 29 TL'den kuşbaşının ise 31 TL'den satışa sunulacağını duyurdu.

Yeni Şafak
15:55 - 7/11/2017 Salı
Güncelleme: 16:02 - 7/11/2017 Salı
Yeni Şafak
Migros da bugün itibariyle ucuz et satmaya başladı.
Migros da bugün itibariyle ucuz et satmaya başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kıymanın kilogramını 29 TL'den kuşbaşının kilogramını ise 31 TL'den satılacağı iki marketle taahhütte bulunup, bu marketlerin A101 ve BİM olduğunu duyurmuştu.

  • Diğer bir market zinciri Migros da bugün gazetelere verdiği ilan ile Uzman Kasap dana kıyma (500gr) 14.50 TL'den, dana kıyma (1kg) 29 TL'den, kuşbaşı fiyatını ise 31 TL'den satışa sunulacağını duyurdu. Et ve kıyma Migros da da ambalajlı ürün olarak satışa sunulacak.

#ucuzet #A101 #BİM

Yeni Şafak Ekonomi (@yenisafakekonomi)'in paylaştığı bir gönderi ()

Migros'a tebrik

Fakıbaba geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada "ucuz kırmızı et projesine" farklı bir uygulamayla katılacağını ilan eden Migros'u tebrik ederek, şunları söyledi:

  • "Bizim amacımız dar gelirli vatandaşlarımızın, alt gelir grubunun daha ucuz et yemesiydi. Migros'a yürekten teşekkür ediyorum. Her zaman söylüyoruz, biz rekabet etmiyoruz. Piyasayı regüle etmeye çalışıyoruz. Piyasa tam stabil hale geldiği zaman biz görevimizi yapmış oluyoruz. Önemli olan gerçek fiyatların tüketiciye yansıması.

Bence her geçen gün daha iyiye gidecek. İnsanlar daha mutlu olacak. Amacımız, bir tarafı yıkıp bir tarafı yapmak değil, her iki tarafı yapmaktır. Bakanlık olarak görevimizi yaptığımıza inanıyorum. Bundan sonra diğer marketler de böyle bir indirim yapar mı bilemiyorum."

#Ucuz et
#Ahmet Eşref Fakıbaba
#A101
#BİM
#Migros
6 yıl önce