|

Dev projede hedef 40 milyar dolarlık ihracat

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa'da yapılması planlanan Teknoloji Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) projesine ilişkin, "Yaklaşık 25 milyar dolarlık bir yatırımın öngörüldüğü, devamında 40 milyar dolarlık bir ihracat potansiyeliyle hem Bursa, hem de ülkemizi şaha kaldıracak projelerden bir tanesi. Ben de bu projelerin detaylarıyla ilgili alacağım bilgiler doğrultusunda Ankara'da üzerime düşen vazifeyi yerine getirmekte gayret sarf edeceğim" dedi.

Yeni Şafak
15:31 - 5/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 16:02 - 5/08/2017 Cumartesi
AA
Bursa'da Teknoloji Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) yapılacak.
Bursa'da Teknoloji Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) yapılacak.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Organize Sanayi Bölgesindeki hizmet binasında, yönetim kurulu başkanı İbrahim Burkay ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, BTSO'nun kentte lokomotif görevi üstlendiğini söyledi.

BTSO'nun projeleri, uygulamaları ve yenilikleriyle sadece Bursa için değil, Türkiye için de hizmet ürettiğini belirten Çavuşoğlu, "Bursa, hepimizin ortak paydası. Bursa, özellikle son 15 yılda yapılan yatırımlarla çehresi değişen, marka bir kent oldu. Sadece sanayisiyle değil, turizmi, kültürü, tarihi eserleriyle bu millete kuruculuk yapmış, inşa edici rol oynamış Bursa'nın yeni dönemde de geçmişinden tevarüs eden bu değerleri ile inşa edici rolünü sürdürmesi gerekiyor" diye konuştu.

Çavuşoğlu, siyasi, sivil ve kamusal unsurlarla Bursa'yı ve devamında Türkiye'yi büyütmek için hep birlikte çalışılması gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

  • "BTSO'nun yaptığı projeleri yakından takip ediyorum. Önümüzdeki dönemde bir gıda fuarı, kongresi gerçekleştirilecek. Sanatoryumun temeli atılacak. Gökmen uzay ve havacılık projesi var. Bunlar, Türkiye için katma değer üretecek projeler. Bunların dışında ayrıca bir paranteze alınması gereken bir konu var ki bu, sadece Bursa ve Türkiye için değil, belki de bölgesel ve küresel anlamda ses getirecek bir proje. TEKNOSAB projesi, yaklaşık 25 milyar dolarlık bir yatırımın öngörüldüğü, devamında 40 milyar dolarlık bir ihracat potansiyeliyle hem Bursa, hem de ülkemizi şaha kaldıracak projelerden bir tanesi. Ben de bu projelerin detaylarıyla ilgili alacağım bilgiler doğrultusunda Ankara'da üzerime düşen vazifeyi yerine getirmekte gayret sarf edeceğim. Heyecanlıyım, bu kadim ve köklü şehre bir şey yapacak olmanın, hizmetkar olmanın onurunu ve şerefini yaşıyorum."

Konuşmasının ardından Burkay, Çavuşoğlu'na İznik çinisinden yapılmış bir tabak hediye etti.

#Hakan Çavuşoğlu
#TEKNOSAB
#Bursa
7 yıl önce