|

Doğalgaz tüketiminde rekor beklentisi

Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, bu yılın ilk çeyreğinde doğalgaz tüketiminin geçen yılın aynı dönemine göre 3 milyar metreküp daha fazla gerçekleştiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 06:14 - 26/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Doğalgaz tüketiminde rekor beklentisi​
​Doğalgaz tüketiminde rekor beklentisi​

Bu yıl sonu tüketim tahminini 47,5 milyar metreküp olarak açıkladıklarını hatırlatan Arslan, “Ama ısınma ve elektrik üretim amaçlı doğalgaz tüketiminde de geçen yıla göre artış olacağı beklentisi ağırlık kazandı. Bu yıl, 50 milyar metreküpe yaklaşan bir tüketimle tüm zamanların rekoru gerçekleşebilir” dedi.

Arslan, doğalgaz tüketiminde yılın ilk çeyreğinde görülen artışın, havanın tahmin edilenden daha soğuk olmasından kaynaklandığını ve bu dönemde günlük en yüksek tüketimin 240 milyon metreküpü geçtiğini belirtti. Yılda 1 milyon yeni tüketicinin doğalgaza kavuştuğu bilgisini veren Arslan, her yıl günlük pik talebin bir önceki yıla göre 10 milyon metreküp artacağını ifade etti. Arslan, elektrik üretim amaçlı doğalgaz tüketiminin de 2017'nin ilk üç ayında %6’lık artışla 3,6 milyar metreküp olduğunu aktardı.

#Doğalgaz
#Tüketim
7 yıl önce