|

Doğan Grubu 1,2 milyara Demirören’in

Medya dünyası Hürriyet, Posta ve Fanatik gibi gazeteleri barındıran Doğan Medya Grubu’nun Demirören Holding’e satıldığı haberiyle çalkalandı. Satışın 1,2 milyar dolara gerçekleştiği belirtiliyor. Ancak taraflardan resmi açıklama gelmedi. KAP’a gönderilen bildirimde de “Bugün itibarıyle kamuya açıklama yapılmasını gerektiren herhangi bir yeni gelişme bulunmamaktadır” denildi. Aydın Doğan, 2011 yılında da Milliyet ve Vatan gazetelerini Demirören’e satmıştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 07:43 - 22/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
 Doğan Medya Grubu,1 milyar 200 milyon dolara Demirören Holding’e satıldı.
Doğan Medya Grubu,1 milyar 200 milyon dolara Demirören Holding’e satıldı.

Bünyesinde Kanal D, CNN Türk kanallarıyla Hürriyet, Fanatik gibi gazeteleri barındıran Doğan Medya Grubu,1 milyar 200 milyon dolara Demirören Holding’e satıldı. Hem Demirören Holding hem de Doğan Medya Grubu satışı doğruladı.

İKİ TARAF DA ŞATIŞI DOĞRULADI

Demirören Holding'ten üst düzey bir yetkili, "Doğan Medya Grubu'nu almak için görüşme yürütülüyordu. Belli aşamaya gelindi ve satın alma konusunda anlaşmaya varıldı" dedi. Doğan Grubu'ndan bir yetkili de, "Satışa ilişkin çalışanlara bilgi verildi. Demirören, Doğan Grubu'nun medya şirketlerini aldı" ifadelerini kullandı. Ancak iki gruptan yapılan açıklamada da şatışı hangi kuruluşları kapsadığına ilişkin bilgi verilmedi.

DAHA ÖNCE DE İKİ GAZETE ALMIŞTI

Satın almayla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) da açıklama yapıldı Açıklamada şu ifadeler öne çıktı:

"Bugün itibariyle söz konusu süreçte kamuya açıklama yapılmasını gerektiren herhangi bir yeni gelişme bulunmamaktadır. Süreçle ilgili ayrıca özel durum açıklaması yapılmasını gerektirecek bir gelişme olması halinde ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak kamuoyu bilgilendirilecektir." Demirören Holding, 2011 yılının Mayıs ayında Milliyet ve Vatan gazetelerini Doğan Medya Grubu’ndan satın almıştı.

GÜNDEMİ DEĞİŞTİRDİ

1979 yılında Milliyet Gazetesi’ni satın alarak medya sektörüne giren Aydın Doğan, birçok yayın organını bünyesine katarak sektörde günümüze kadar varlığını sürdürdü. Bu satışla birlikte Demirören medyadaki en büyük patron konumuna geçti. 28 Ağustos 1938 tarihinde dünyaya gelen Erdoğan Demirören ise; Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Demirören Holding’e sahip sanayici işadamı olarak varlığını sürdürüyor. Demirören, LPG sektöründe çok sayıda şirketin sahibi olmakla birlikte; Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz gibi markalarla bu sektörde Türkiye’nin en büyük grupları arasında bulunuyor.

#Doğan Medya
#Demirören
6 yıl önce
default-profile-img