|

Doktoralı pazarcılar

İstanbul Pazarcılar Esnaf Odası'na bağlı binden fazla pazarcının yüzde 10'dan fazlası üniversite mezunu. Birçoğı da ya master yapıyor ya da doktora tezi yazıyor.

Yeni Şafak
08:58 - 2/08/2016 Salı
Güncelleme: 06:03 - 2/08/2016 Salı
Diğer

Kimi iş bulamadığından pazarcılığa başlayan mezunlar, pazarcılığın iyi kazandırdığını ifade ediyor. Örneğin 9 Eylül Üniversitesi Ekonometri Bölümü'nü bitiren ve şu anda master yapan Mehmet Hanifi, "Pazarcılıkta daha özgürsün kendi çalışma saatlerin var. 2 gün çalışmak bana yetiyor. Maddi olarak daha fazlasına ihtiyaç duyduğumda 3-4 gün de çalışabilirim. Bakırköy Pazarı'na da tezgah açıyorum. Tezimi bitirip doktoraya başlayacağım. Doktor olsam da pazarlığa devam edeceğim" dedi. Habertürk'teki habere göre bir başka tahsilli pazarcı Koray Pirinçci ise, "İşletme okudum. İş bulmak zor oldu. Bir bankada 4.5 sene çalıştım ama para kazanamadım. Pazarda sıcak para dönüyor ve iyi kazandırıyor" şeklinde konuştu.



İstanbul Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Şengün de semt pazarlarının önemli bir istihdam kaynağı olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: Pazarcılara eğitimsiz kitle gözüyle bakılıyor ama değil. Burada mühendisinden işletmecisine, fizyoterapistine tahsilli birçok insan var. Üniversiteliler harçlıklarını çıkarmak için çalışıyor. İş bulamadıklarından ya da kazançları tatmin etmediğinden pazarcılık yapıyorlar.


#Pazar
#Pazarcılık
#Doktora
#İstanbul Pazarcılar Esnaf Odası
8 yıl önce