|

Döviz alım-satımını durdurdular

Spekülatif hareketlerden dolayı gün içerisinde ani yükseliş ve düşüşler yaşayan döviz kurlarına karşı Tahtakale'deki bazı döviz bürolarının önlem mahiyetli alım-satımı durdurduğu öğrenildi.

Yeni Şafak
12:52 - 23/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:06 - 23/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Tahtakale döviz piyasası
Tahtakale döviz piyasası

Doların 4.93 liralık yeni rekoru Tahtakale'de bulunan dövizcileri hareketlendirdi. Güne 4.80 seviyelerinde başladıktan kısa bir süre sonra hızla yükselişe geçerek 4.93 seviyelerini göre dolar kısa sürede tekrar 4.82'ye kadar düştü.

Dövizdeki
s
pekülatif
dalgalanma nedeniyle buradaki bazı döviz bürolarının tabela kapattığı yani döviz alım ve satışını kısa süreli durdurduğu görüldü.

BORSA İSTANBUL'DAN DOLAR HAMLESİ

Sabah saatlerinde Borsa İstanbul Grubu'ndan da döviz hamlesi gelmişti. Yapılan açıklamada bugün itibariyle Türk lirasına olan güvenin ve desteğin bir göstergesi olarak, döviz varlıklarının tamamının Türk Lirası'na çevrildiği duyurulmuştu.

HALKBANK GENEL MÜDÜRÜ ARSLAN: GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan da dövizde son dönemde yaşanan hareketle ilgili açıklamalarda bulundu.

Arslan, kurdaki değişim reel gerçeklere dayanmadığını vurguladı. Arslan, "Kurdaki hareketler gerçeği yansıtmıyor, bir takım kesimler panik havası yaratmaya çalışıyor. Bu tür kısa dönemli dalgalanmaları geçmişte de çok gördük. Sakin olmakta fayda var" dedi.


#Tahtakale
#Dolar
#Euro
#Döviz
6 yıl önce
default-profile-img