|

Dövizle askerlikte büyük kolaylık yolda

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/04/2015 Pazar
Güncelleme: 23:41 - 4/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Almanya'nın Köln kentinde, Avrupalı Demokratlar Birliği'nin düzenlediği Çanakkale programında 6 bin Euro olan dövizle askerlik bedelinin bin Euro'ya düşürüleceğini açıkladı. Böylece hem yurtdışında bulunan vatandaşlar vatani görevini kolaylıkla yerine getirmiş olacak, hem de ekonomiye kısa vadede 130 milyon Euro katkı sağlanacak.


Yeni Şafak Yazarı Prof. Dr. Kerem Alkin bin Euro'nun iyi bir rakam olduğunu ifade ederek, “6 bin Euro gibi yüksek bedeli ödeyemeyip dövizli


askerlikten yararlanamayan vatandaşlara hak vermek, böyle düşük bir rakam sayesinde bütçeye katkı sağlayacak" dedi.



EKONOMİYE HAREKET GELİYOR


Alkin, ekonomiyi mobilize etmek için bütçeye kaynak sağlamak açısından da isabetli bir karar olacağını söyledi.



BEKLEYEN 130 BİN KİŞİ VAR


İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Teknoloji ve Sanayi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sefer Şener, bunun bedelli askerlik anlamına gelmediğini belirterek, “Dövizle askerlikten yararlanmak için de en fazla 38 yaşında olmak gerekiyor. Bu çağda yurtdışında çalışan ve oturan 100- 130 bin kişi var. Yani daha öncesinde 600 milyon Euro gelir elde edilirken, rakamın bin Euro'ya düşürülmesiyle 100-130 milyon Euro gelir elde edilecek” diye konuştu.


Şener, “Bu rakam bin Euro'ya değil de 3 bin ya da 2 bin 500 Euro'ya düşürülse kısa vadede ekonomimize 250 milyon ile 300 milyon arasında katkı sağlar. Ama şimdi de 100 milyon Euro'nun üzerinde bir giriş olacak. Bu da güzel bir rakam. Ayrıca düzenleme yurtdışında yaşayan vatandaşlar açısından son derece güzel” dedi.


#bedelli askerlik
#dövizle askerlik
#askerlik
9 yıl önce