|

Dövizle tahvil satışına devam

Hazine ve Maliye Bakanlığınca, yatırımcılardan gelen talep üzerine, avro ve dolar cinsi devlet tahvili ihraçlarına devam edilecek.

Yeni Şafak
04:00 - 5/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 00:47 - 5/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Bakanlıktan yapılan açıklamada; yatırımcılara sunulan finansman araçlarının çeşitlendirilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla 17-26 Aralık 2018 tarihlerinde talep toplama yöntemi ile avro ve doları cinsinden devlet tahvili ihracının sürdürülmesine karar verildiği ifade edildi.

YATIRIMCI TALEP ETTİ

  • 7 Ocak pazartesi günü başlayacak tahvil ihracı 1 Şubat tarihlerine kadar sürecek. 4 hafta boyunca birer haftalık etaplar halinde talep toplanacak. Senetler, pazartesi-cuma günleri arasında talepte bulunan yatırımcıların hesaplarına bir sonraki hafta salı günü valörlü olarak aktarılacak. Tüm etaplarda avro ve dolar cinsinden devlet tahvili ihracına devam edilecek. Avro ve dolar cinsi devlet tahvili ihracatlarında vade sonu tarihi 27 Aralık 2019, birinci kupon tarihi 28 Haziran, ikinci kupon tarihi 27 Aralık olarak belirlendi. Avro cinsi devlet tahvilinde 6 aylık kupon oranı yüzde 1,25, yıllık kupon oranı ise yüzde 2,5, dolar cinsi devlet tahvilinde ise 6 aylık kupon oranı yüzde 2, yıllık kupon oranı ise yüzde 4 oldu.
#Döviz
#Devlet
#Tahvili
#Yatırım
5 yıl önce