|

DSİ’den 90 günde 3,7 milyarlık temel

Devlet Su İşleri, yatırımlarına milyar liralık yatırımlarla devam ediyor. Son üç ayda ülke genelinde 3,7 milyar liralık tesislerin devreye alındığı alanda son 90 günde 31 adet baraj, 23 adet gölet, 6 adet içme suyu ve 177 adet taşkın koruma tesisinin temeli atıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/09/2017 Cuma
Güncelleme: 00:41 - 1/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
DSİ’den 90 günde 3,7 milyarlık temel
DSİ’den 90 günde 3,7 milyarlık temel

Devlet Su İşleri (DSİ) yatırımlarını hız kesmeden sürdürmeye devam ediyor. Son zamanlarda bu konuda atılan adımlar büyük dikkat çekiyor. DSİ Genel Müdürü Murat Acu, son üç ayda ülke genelinde 3,7 milyar liralık tesislerin temelini attıklarını söyledi. Murat Acu, son 90 günde 31 adet baraj, 23 adet gölet, 6 adet içme suyu ve 177 adet taşkın koruma tesisinin temel atma merasimini gerçekleştirdikleri bilgisini paylaştı.

DIŞA BAĞIMLILIĞI BİTİRECEK

Acu, Göl-Su projeleri ile zirai üretimi artırarak çiftçilere büyük kazanç sağlamayı, sulanmadık toprak bırakmayarak münbit toprakları daha verimli hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti. DSİ’nin kuruluş gayesi olan taşkınla mücadelede dereleri ıslah edip, insanların can ve mal emniyetini en yüksek düzeyde koruduklarını anlatan Genel Müdür Acu, bu sayede Türkiye’yi enerjide dışa bağımlılığı ortadan kaldırmayı hedeflediklerini söyledi.


ERGENE’DE YOĞUNLAŞTIK

Türkiye içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacının yarısından fazlasının DSİ tarafından yapılan içme suyu tesislerinden karşılandığını aktaran Acu, “Ülkemiz ve dünyada ilkleri hayata geçiren projelerin altına imza atıyor, insanımızın daha sağlıklı su içmesine vesile oluyoruz” dedi. Atıksu tesisi çalışmalarının Ergene Nehri havzasında yoğunlaştığını belirten Acu, “Edirne Uzunköprü, Kırklareli Merkez, Vize, Babaeski ve Pınarhisar ile Tekirdağ Malkara ve Hayrabolu ilçelerinde atıksu ,arıtma tesisleri inşa edilerek işletmeye alındı” açıklamasında bulundu. Genel Müdür Acu; ayrıca Edirne Uzunköprü, Kırklareli Merkez ilçelerinde 2 adet kolektör de tamamlanarak işletmeye alındığını belirterek birçok proje üzerinde çalışmaların sürdürüldüğünü aktardı.

3 ayda 189 milyon metreküp su

Son üç ayda birçok yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Acu, “Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu öncülüğünde son üç ayda ülke genelinde temeli atılan tesislerde 189 milyon metreküp su depolanacak” dedi. Depolanacak su ile 1 milyon 405 bin 240 dekar zirai arazinin sulanmasının sağlanacağını ifade eden Acu; “70 adet yerleşim yerine içme suyu temin edilecek, 3 il, 34, ilçe, 114 bin 071 dekar zirai arazi ve 720 yerleşim yerinin taşkın riski azaltılacaktır” değerlendirmesinde bulundu. Acu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”


#DSİ
#Baraj
#Temel
7 yıl önce