|

Ekonomi Bakanı olarak son toplantısını yaptı

Ekonomide yeni döneme ilişkin konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, son Ekonomi Bakanı olarak bu toplantıyı gerçekleştirdiğini belirterek, esprili bir dille ''Başbakanımızın dediği gibi Ekonomi Bakanlığı koltuğu da bizim elimizde kaldı." dedi.

Yeni Şafak
17:10 - 27/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 17:11 - 27/06/2018 Çarşamba
AA
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, 24 Haziran seçimleriyle uygulamaya geçen cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ekonomi yönetimine etkisini değerlendirdi.

Ekonomi yönetimindeki bakanlık sayısının 3'e indirileceğini anımsatan Zeybekci, "
Yeni dönemde Ekonomi Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı farklı bir formata geçiyor. Sayın Başbakanımızın dediği gibi Ekonomi Bakanlığı koltuğu da bizim elimizde kaldı.
" diye konuştu.

'EKONOMİ BAKANI OLARAK SON TOPLANTIM'

Zeybekci, bugüne kadar her platformda ihracatçıların yanında olmaya çalıştıklarını belirterek, şöyle devam etti: "
Türkiye Cumhuriyeti parlamenter hükümet sisteminin en son Ekonomi Bakanı olarak sizlerle bu toplantıyı yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde farklı formatlarda bir araya geliriz ama bakanlık olarak basın toplantısı formatında belki en son toplantımızdır.
Bugüne kadar bakanlık olarak dış ticaret diplomasisini, ülkemizin ekonomik çıkarlarını ilerletmek, ihracatçılarımızın her platformda, her an yanında olmak için çok büyük bir titizlik ve hassasiyetle yerine getirmeye çalıştık. İhracatçılarımızın önünü açmak için en etkin şekilde çalıştık. Ekonomi Bakanlığı olarak dünyanın her coğrafyasında, büyükelçiliklerimizin olduğu hemen hemen her ülkede ticaret müşavirliklerimiz ve ataşeliklerimizle de ihracatçılarımızın, müteahhitlerimizin, yurt dışındaki ticaret aktörlerimizin devamlı yanında olmaya gayret ettik. Bu dönemde de aktif, yoğun çalışmamız Türk dış ticaret ekipleri olarak devam edecektir.''
#Nihat Zeybekci
#Ekonomi Bakanlığı
#24 Haziran
6 yıl önce